Рецепт Laimovyi курдський фото

Laimovyi курдський
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Десерти

Хочете знати, як приготувати лайязикай курд? Рекомендую використовувати сік свіжих фруктів, замінюючи його баночними. Він відмінно підходить в якості самостійно десерту або як доповнення до десерту.

За такою ж схемою можна зробити не тільки лайязикай, але апельсиновий курд або курд з мандарина. Лайми можна замінити звичайними лимонами. Готовий курд відмінно підходить для начинки заварних тістечок, для крему на торті або для начинки печива.

  • Вапно - 14 штук
  • Яйця - 8 штук
  • Яєчні жовтки - 14 штук
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - 5 склянок
  • Вершкове масло - 360 грам
Laimovyi курдський - фото крок 1
1. Ретельно вимийте лайми (можна замінити лимонами) і витріть паперовими рушниками. Натріть цедру з лаймів.
Laimovyi курдський - фото крок 2
2. Розріжте плоди навпіл і вичавіть з них сік, повинно вийти 2 склянки соку.
Laimovyi курдський - фото крок 3
3. Встановіть миску на парову баню. Додайте в миску цукор, яйця, яєчні жовтки, цедру лайма і сіль за смаком, ретельно перемішайте віночком.
Laimovyi курдський - фото крок 4
4. Продовжуючи збивати, влийте сік лайма, потім додайте розтоплене вершкове масло. Продовжуйте готувати на киплячій воді, періодично вимірюючи температуру, коли температура досягне 76 градусів і суміш придбає густу консистенцію, зніміть каструлю з вогню.
Laimovyi курдський - фото крок 5
5. Процідіть суміш через сито.
Laimovyi курдський - фото крок 6
6. Простерилизуйте банки і кришки протягом 10 хвилин. Розлийте курд за стерилізованих банках.
Laimovyi курдський - фото крок 7
7. Закрийте банки кришками і поставте у велику каструлю з водою, поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, продовжуйте готувати в окропі протягом 15 хвилин.
Laimovyi курдський - фото крок 8
8. Дістаньте банки з окропу і поставте на рушники, готовий лайязикай курд можна використовувати протягом 3-4 місяців.

Схожі рецепти