Laimovyi курдський
(покроковий рецепт з фото)
Хочете знати, як приготувати лайязикай курд? Рекомендую використовувати сік свіжих фруктів, замінюючи його баночними. Він відмінно підходить в якості самостійно десерту або як доповнення до десерту.
За такою ж схемою можна зробити не тільки лайязикай, але апельсиновий курд або курд з мандарина. Лайми можна замінити звичайними лимонами. Готовий курд відмінно підходить для начинки заварних тістечок, для крему на торті або для начинки печива.
- Вапно - 14 штук
- Яйця - 8 штук
- Яєчні жовтки - 14 штук
- Сіль - За смаком
- Цукор - 5 склянок
- Вершкове масло - 360 грам
1. Ретельно вимийте лайми (можна замінити лимонами) і витріть паперовими рушниками. Натріть цедру з лаймів.
2. Розріжте плоди навпіл і вичавіть з них сік, повинно вийти 2 склянки соку.
3. Встановіть миску на парову баню. Додайте в миску цукор, яйця, яєчні жовтки, цедру лайма і сіль за смаком, ретельно перемішайте віночком.
4. Продовжуючи збивати, влийте сік лайма, потім додайте розтоплене вершкове масло. Продовжуйте готувати на киплячій воді, періодично вимірюючи температуру, коли температура досягне 76 градусів і суміш придбає густу консистенцію, зніміть каструлю з вогню.
5. Процідіть суміш через сито.
6. Простерилизуйте банки і кришки протягом 10 хвилин. Розлийте курд за стерилізованих банках.
7. Закрийте банки кришками і поставте у велику каструлю з водою, поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, продовжуйте готувати в окропі протягом 15 хвилин.
8. Дістаньте банки з окропу і поставте на рушники, готовий лайязикай курд можна використовувати протягом 3-4 місяців.