Tykvyennyi курдський
(покроковий рецепт з фото)
Аромат і колір цього дивного курдів нагадає вам про яскравих сонячних осінніх днях. Використовувати його можна в якості начинки для еклерів, прошарку тортів або просто подати з оладками, тостами.
Цей чудовий і ароматний курд стане відмінним доповненням до ранкових млинців або оладок, їм можна перешаровуються торти і покривати пироги. Якщо ви любите страви з гарбуза, скористайтеся цим рецептом, в якому я розповім вам як приготувати гарбузовий курд. Процес простий і ви обов'язково впораєтеся. Готуємо!
- Гарбузове пюре - 150 грам
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок (залежить від солодощі гарбуза і вашого смаку)
- Яйця - 2 штуки (нам знадобляться тільки жовтки)
- Апельсин - 1 штука (або 1/2 склянки соку)
- Вершкове масло - 50 грам
- Крохмаль картопляний - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки (по бажанню)
В першу чергу приготуємо гарбузове пюре. Якщо у вас свіжа гарбуз, її можна запекти в духовці. У мене гарбуз заморожена, я відкрила її в перебігу 10 хвилин. Потім максимально віджимаємо рідина, а м'якоть подрібнюємо блендером в однорідне пюре.
Відміряємо необхідну кількість інгредієнтів. Вершкове масло повинно бути м'яким, кімнатної температури.
Видавимо сік з апельсина.
У невелику каструльку викладаємо гарбузове пюре, цукор звичайний і ванільний, жовтки і 2/3 апельсинового соку.
Ретельно збиваємо вінчиком до однорідності і ставимо на плиту. Варимо на середньому вогні до загусання, весь час помішуючи!
В останньому соку розчиняємо крохмаль і тонкою цівкою, не перестаючи збивати, вливаємо крохмальний розчин в майбутній курд.
І варимо пару хвилин після закипання.
У злегка остигнула масу додаємо вершкове масло і перемішуємо до повного з'єднання масла з гарбузової масою.
Перекладаємо курд в підходящу для зберігання ємність (у мене вийшло 400 мл) і відправляємо в холодильник на пару годин.
Курд виходить дуже ніжним, ароматним і оксамитовим. Приємного!