Рецепт Крампет фото

Крампет
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Випічка, Оладки

Побалуйте себе рецептом сніданку англійської королеви, дізнавшись, як приготувати Крампет. Нехай вас не лякає назва, це блюдо дуже схоже на звичні нам оладки, тільки ці пишніше і ніжніше.

Зазвичай товщина Крампет становить близько 2-2, 5 сантиметрів. Їх обов'язково потрібно їсти гарячими, можна подавати з чимось гострим, солоним або солодким. Відмінно буде, якщо зверху покласти яйце-пашот, намазати паштет або масло.

Якщо у вас є металеві консервні банки, наприклад, від згущеного молока, то їх можна розрізати і отримати відмінні круглі форми для Крампет.

  • Борошно - 150-200 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Вода - 5 Ст. Ложок
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вершки - 1 Ст. Ложка
  • Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
крампет - фото крок 1
1. У миску просіваємо борошно, в центрі робимо поглиблення і вбиваємо одне яйце. Насипаємо цукор і сухі дріжджі. Все ретельно перемішуємо. Молоко змішуємо з водою і вливаємо в миску до решти маси, все перемішуємо.
крампет - фото крок 2
2. Дріжджі розводимо в декількох ложках теплої води, розмішуємо і залишаємо набухати. Тонким струменем вливаємо розведені дріжджі в миску до тесту. Додаємо до тесту ложку жирних вершків, розмішуємо і наполягаємо в теплому місці 30-40 хвилин.
крампет - фото крок 3
3. Робимо спеціальні форми для випічки. Фольгу складаємо в 2-3 шару, змащуємо вершковим маслом і робимо круглу форму. Закріпити форму можна канцелярськими скріпками або скобами.
крампет - фото крок 4
4. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо соняшникову олію і розігріваємо. Підготовлені форми ставимо на розпечену сковороду, в кожну наливаємо по 3 столові ложки тесту. Коли Крампет піднімуться наполовину, то знімаємо форму і перевертаємо їх. Підсмажуємо з іншого боку до рум'яної скоринки.
крампет - фото крок 5
5. З сковороди перекладаємо Крампет на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир, перекладаємо їх на тарілку і подаємо до столу гарячими. Можна посипати цукровою пудрою.

Схожі рецепти