Крампет
(покроковий рецепт з фото)
Побалуйте себе рецептом сніданку англійської королеви, дізнавшись, як приготувати Крампет. Нехай вас не лякає назва, це блюдо дуже схоже на звичні нам оладки, тільки ці пишніше і ніжніше.
Зазвичай товщина Крампет становить близько 2-2, 5 сантиметрів. Їх обов'язково потрібно їсти гарячими, можна подавати з чимось гострим, солоним або солодким. Відмінно буде, якщо зверху покласти яйце-пашот, намазати паштет або масло.
Якщо у вас є металеві консервні банки, наприклад, від згущеного молока, то їх можна розрізати і отримати відмінні круглі форми для Крампет.
- Борошно - 150-200 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 1 Ст. Ложка
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
![крампет - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/krampet-313034.webp)
1. У миску просіваємо борошно, в центрі робимо поглиблення і вбиваємо одне яйце. Насипаємо цукор і сухі дріжджі. Все ретельно перемішуємо. Молоко змішуємо з водою і вливаємо в миску до решти маси, все перемішуємо.
![крампет - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/krampet-313037.webp)
2. Дріжджі розводимо в декількох ложках теплої води, розмішуємо і залишаємо набухати. Тонким струменем вливаємо розведені дріжджі в миску до тесту. Додаємо до тесту ложку жирних вершків, розмішуємо і наполягаємо в теплому місці 30-40 хвилин.
![крампет - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/krampet-313038.webp)
3. Робимо спеціальні форми для випічки. Фольгу складаємо в 2-3 шару, змащуємо вершковим маслом і робимо круглу форму. Закріпити форму можна канцелярськими скріпками або скобами.
![крампет - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/krampet-313039.webp)
4. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо соняшникову олію і розігріваємо. Підготовлені форми ставимо на розпечену сковороду, в кожну наливаємо по 3 столові ложки тесту. Коли Крампет піднімуться наполовину, то знімаємо форму і перевертаємо їх. Підсмажуємо з іншого боку до рум'яної скоринки.
![крампет - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/krampet-313040.webp)
5. З сковороди перекладаємо Крампет на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир, перекладаємо їх на тарілку і подаємо до столу гарячими. Можна посипати цукровою пудрою.