Котлети з оленини
(покроковий рецепт з фото)
Оленина - вкрай оригінальний "котлетний" продукт, так що здивувати гостей котлетами з оленини в домашніх умовах, - задумка хороша, а з нашим простим рецептом це просто, як ніколи! Соковитий і ніжний
Як вид, рецепт приготування котлет з оленини по суті нічим не відрізняється від рецепта звичайних котлет, так що якщо вашому чоловікові несподівано пощастило на полюванні, - не поспішайте лякатися! Але ось сало все ж рекомендую додати, так як оленина сама по собі жестковата. І саме тому я вважаю за краще котлети ще трохи загасити в томатному соусі після смаження, - щоб вони стали м'якшими. Приємною готування, сподіваюся, цей простий рецепт котлет з оленини вам сподобається!
- Оленина - 500 грам
- Сало - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Хліб білий - 3 скибочки
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки (для обвалювання котлет)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1.Оленіна перекручуємо разом з салом в м'ясорубці. Солимо, перчим, додаємо приправи.
2. Білий хліб звільняємо від корок, і замочуємо у воді або молоці.
3. Додамо до фаршу яйце, розм'якшений хліб, і одну дрібно нарізану цибулину. Ретельно перемішати.
4. Формуємо з фаршу котлетки, і обвалюють кожну з усіх боків в борошні.
5. Тепер кожну котлетку обсмажити з двох сторін, або ж зробимо соус. Томатну пасту розводимо водою, додаємо подрібнену моркву і цибулину, - я тону 15 хвилин все разом.