Рецепт Котлети з курки фото

Котлети з курки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кожен вибирає м'ясо для котлет на свій смак, я, наприклад, вважаю, що зі свинини вони виходять занадто жирними, з яловичини сухуватими, а ось м'ясо курки ідеально підходить для приготування котлет.

Опис приготування:

Котлети - це в усіх відношеннях чудове блюдо, адже приготувати їх можна дуже швидко, а їсти соковиті і ароматні котлетки ніколи не набридне. А ось з чого їх готувати кожна господиня вирішує виходячи зі своїх переваг і смаків своєї сім'ї, сьогодні я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом і розповісти, як зробити котлети з курки. Деякі вважають, що такі котлетки можуть бути трохи сухуватими, але це лише в тому випадком, якщо робити ви їх будете з філе. Якщо ж змішати м'ясо з різних частин, як в цьому простому рецепті котлет з курки, то фарш буде ідеальним, в міру жирним. Такі котлетки виходять неймовірно смачними, ніжними і соковитими, приготуйте їх і ви точно відчуєте різницю з іншими котлетами.

  • Курка - 1, 8 кілограма
  • Яйце - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Пармезан - 40 грам
  • Петрушка свіжа - 20 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
котлети з курки - фото крок 1
Для початку ретельно промиваємо курку і відокремлюємо м'ясо від кісток. Нарізаємо його на невеликі шматочки і пропускаємо через м'ясорубку, можна разом зі шкірою.
котлети з курки - фото крок 2
Чистимо і подрібнюємо цибулю, викладаємо його в миску з фаршем, гарненько все перемішуємо.
котлети з курки - фото крок 3
Потім додаємо в фарш яйце, ще раз вимішуємо його.
котлети з курки - фото крок 4
Тепер трьом сир на крупній тертці, петрушку подрібнюємо і викладаємо в миску, додаємо сіль і мелений перець за смаком, перемішуємо всі інгредієнти.
котлети з курки - фото крок 5
З приготованого фаршу формуємо невеличкі котлетки і викладаємо їх на сковорідку з розігрітою олією.
котлети з курки - фото крок 6
Смажимо котлети до утворення рум'яної скоринки з кожного боку, потім зменшуємо вогонь і ще пару хвилин готуємо котлети під кришкою.
котлети з курки - фото крок 7
Такі соковиті котлети добре поєднуються з будь-яким гарніром. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти