Рецепт Котлети з курки фото

Котлети з курки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарячі страви, Котлети

Кожен вибирає м'ясо для котлет на свій смак, я, наприклад, вважаю, що зі свинини вони виходять занадто жирними, з яловичини сухуватими, а ось м'ясо курки ідеально підходить для приготування котлет.

Котлети - це в усіх відношеннях чудове блюдо, адже приготувати їх можна дуже швидко, а їсти соковиті і ароматні котлетки ніколи не набридне. А ось з чого їх готувати кожна господиня вирішує виходячи зі своїх переваг і смаків своєї сім'ї, сьогодні я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом і розповісти, як зробити котлети з курки. Деякі вважають, що такі котлетки можуть бути трохи сухуватими, але це лише в тому випадком, якщо робити ви їх будете з філе. Якщо ж змішати м'ясо з різних частин, як в цьому простому рецепті котлет з курки, то фарш буде ідеальним, в міру жирним. Такі котлетки виходять неймовірно смачними, ніжними і соковитими, приготуйте їх і ви точно відчуєте різницю з іншими котлетами.

  • Курка - 1, 8 кілограма
  • Яйце - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Пармезан - 40 грам
  • Петрушка свіжа - 20 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
котлети з курки - фото крок 1
Для початку ретельно промиваємо курку і відокремлюємо м'ясо від кісток. Нарізаємо його на невеликі шматочки і пропускаємо через м'ясорубку, можна разом зі шкірою.
котлети з курки - фото крок 2
Чистимо і подрібнюємо цибулю, викладаємо його в миску з фаршем, гарненько все перемішуємо.
котлети з курки - фото крок 3
Потім додаємо в фарш яйце, ще раз вимішуємо його.
котлети з курки - фото крок 4
Тепер трьом сир на крупній тертці, петрушку подрібнюємо і викладаємо в миску, додаємо сіль і мелений перець за смаком, перемішуємо всі інгредієнти.
котлети з курки - фото крок 5
З приготованого фаршу формуємо невеличкі котлетки і викладаємо їх на сковорідку з розігрітою олією.
котлети з курки - фото крок 6
Смажимо котлети до утворення рум'яної скоринки з кожного боку, потім зменшуємо вогонь і ще пару хвилин готуємо котлети під кришкою.
котлети з курки - фото крок 7
Такі соковиті котлети добре поєднуються з будь-яким гарніром. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти