Рецепт Котлети рубані фото

Котлети рубані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Не секрет, що одне і те ж блюдо можна приготувати по-різному. Наприклад, котлети, секрет яких криється в способах приготування фаршу. Отже, сьогодні ми дізнаємося як приготувати рубані котлети.

Опис приготування:

Якщо вам набридли звичайні гарніри, то з цими котлетами дуже добре заграє смажена картопля в духовці, яка зробить другу страву більш завершеним. Ну а звичайний салат з овочів, додасть ще більше соку до наших чудовим котлеток.

  • Куряче філе - 700 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Кріп / будь-яка інша зелень - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
котлети рубані - фото крок 1
Куряче філе нарізати, порубати на дрібні шматочки. Щоб м'ясо було легко різати, потримайте його в морозилці хвилин 20. Тепер великим ножем (гострою частиною) починаємо відбивати шматочки курячого м'яса (беремо кілька шматків і простукуємо їх ножем, періодично перевертаючи). Наша мета не розрізати шматки, а розбити волокна м'яса до «липкого» стану. М'ясо перекладаємо в миску, куди відправляємо яйце, дрібно рубаний лук, не забуваємо також посолити і поперчити.
котлети рубані - фото крок 2
Беремо борошно і дрібно посічену зелень і теж відправляємо їх в миску. Ретельно перемішуємо весь вміст миски.
котлети рубані - фото крок 3
Формуємо котлети у вигляді невеликих кульок і кладемо на добре розігріту сковороду з соняшниковою олією без запаху. Сковорода повинна бути добре розігріта для того, щоб на нижній частині котлет відразу утворилася хрустка скоринка, тобто обсмажуємо на великому вогні спочатку одну сторону, потім іншу.
Після цього (коли обидві сторони обсмажилися) зменшуємо вогонь до нижче середнього, проколюємо кожну котлету ножем або виделкою наскрізь, щоб добре присмажився всередині, накриваємо кришкою і залишаємо нудитися на вогні 10-15 хвилин. Пам'ятайте, що куряче м'ясо, в якому б воно вигляді не було, не можна смажити довго, інакше воно буде дуже сухим.
котлети рубані - фото крок 4
При подачі на стіл котлети можна прикрасити зеленню. Як гарнір будуть дуже гарні овочі або варений рис, з додаванням гілочки розмарину. Смачного!

Схожі рецепти