Кошики з кремом
(покроковий рецепт з фото)
Ці смачні ніжні маленькі тістечка буквально тануть у роті. Ніжний сметанний крем і відмінне пісочне тісто - перед таким поєднанням неможливо встояти. А ще їх можна прикрасити по різному. Смачно!
Такий десерт відразу привносить в домашню атмосферу відчуття свята. Але ж такий десерт готується дуже легко. Наповнювати пісочний кошики можна будь-яким кремом: сметанним, масляним, білковим. На дно кошичків можна викласти трохи густого джему або свіжі ягоди. Простору для фантазії багато, а рецепт, який підкаже, як приготувати кошики з кремом, простий, і він перед вами.
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Крем - 300-350 грам
- Цукрова пудра - 120 грам (по половині в тісто і в крем)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Холодне вершкове масло нарізаємо на маленькі кубики.
Викладаємо масло в миску, додаємо борошно і цукрову пудру. І перетираємо все це до стану крихти.
Додаємо яйце і перемішуємо. Тісто має вийти досить густим. У процесі можна додати трішечки борошна.
Скачаємо тісто в кулю, обмотаємо харчовою плівкою і відправимо в морозилку хвилин на 20-25.
А поки можна зайнятися підготовкою прикрас для кошичків: помити фрукти, натерти шоколад, подрібнити курагу.
Очистимо грушу і ківі від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками або шматочками.
Дістанемо тісто з морозилки і розподілимо по формах, формуємо не надто тонкі дно і боки. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо до золотистого кольору.
Для крему збити сметану з цукровою пудрою. Сметану беремо густу.
За допомогою кондитерського мішечка заповнюємо кошики, які охололи кремом.
А потім прикрашаємо фруктами, шоколадом, цукатами.