Рецепт Коржі з сиром і зеленню фото

Коржі з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Сир, Зелень
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На швидку руку, На сніданок
Випічка, Коржі

Коржі з сиром і зеленню, приготовані за даним рецептом - смачна випічка національної кавказької кухні. Тісто готуємо на кефірі, начинку готуємо з сулугуні та свіжої зелені. Виходить круто!

Кавказькі коржі з сиром і зеленню в домашніх умовах готуються абсолютно просто. Дуже люблю ці коржі випікати для пікніків. Їх зручно з собою брати, вони замінюють обридлі булочки. Коржі з сиром і зеленню виглядають оригінально, на смак чудові, добре насичують. Коротше, класні коржі - рекомендую спробувати. Бажаю вдалого приготування!

  • Кефір - 1 Склянка
  • Борошно - 2-4 склянок
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сир сулугуні - 250 грам
  • Свіжа зелень - 50 грам (м'ята, петрушка, Зелена цибуля)
  • Вершкове масло - 50 грам
коржі з сиром і зеленню - фото крок 1
Замішуємо тісто. Для цього в зручній посуді замішуємо 1 склянка борошна з кефіром, сіллю, содою і цукром. Робимо це за допомогою ложки або лопатки.
коржі з сиром і зеленню - фото крок 2
Потім в миску поступово досипати необхідну кількість борошна, щоб отримати пластичне тісто. Тісто не повинно прилипати до рук і столу.
коржі з сиром і зеленню - фото крок 3
Грудочку тесту укладаємо в посуд, накриваємо вологим рушником і залишаємо настоюватися на 30 хвилин.
коржі з сиром і зеленню - фото крок 4
В цей час займемося начинкою. Сир натерти на крупній тертці, зелень і зелену цибулю дрібно рубаємо. Все змішуємо.
коржі з сиром і зеленню - фото крок 5
Testo частка на 6 рівних частин.
коржі з сиром і зеленню - фото крок 6
Кожну частину тіла розгортаємо в більшу корж. У центр викладаємо начинку.
коржі з сиром і зеленню - фото крок 7
Заліплює.
коржі з сиром і зеленню - фото крок 8
Потім зверху проходимся качалкою і розгортаємо корж до потрібного розміру.
коржі з сиром і зеленню - фото крок 9
Коржі випікаємо на сухій сковорідці по 3-4 хвилини з кожного боку. Кожен раз накриваємо кришкою. Якщо коржик здулася, то її слід проколоти ножем або виделкою.
коржі з сиром і зеленню - фото крок 10
Готові коржі змащуємо вершковим маслом і складаємо одна на одного і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти