Коржі без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Бездріжджова випічка до смаку багатьом. Якщо ви в їх числі, то пропоную вашій увазі прості і швидкі в приготуванні коржі без дріжджів.
Універсальні коржі без дріжджів тим, що вони прекрасно підходять і для перших страв, і для перекусів на природі, і навіть для бутербродів. До того ж, вони можуть досить довго зберігатися, залишаючись при цьому такими ж смачними.
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Кефір - 150 мілілітрів
- Соняшникова олія - 1 Чайна ложка
1. Цей простий рецепт коржі без дріжджів припаде до смаку всім любителям домашньої випічки. Для приготування такої коржі необхідно в глибоку миску налити кефір і розчинити в ньому соду. Залишити на 3-5 хвилин.
2. За цей час можна просіяти борошно і додати в неї сіль. Поступово вводити в кефір борошно, постійно помішуючи. Тісто має бути в міру густим і еластичним. Коли тісто готове, накрити його рушником і залишити хвилин на 30-35.
3. Тісто може злегка прилипати до рук, до цього потрібно бути готовими. Щоб полегшити роботу з ним, руки можна змочити водою або змастити олією. Для формування коржі краще не використовувати качалку, а робити все вручну. На папір для запікання, яку попередньо можна змастити маслом, викласти тісто. Акуратно розминаючи його руками, формувати корж. Необхідно зробити її максимально рівною.
4. Готову корж відправити в добре розігріту духовку. Випікати її слід хвилин 7-10, а потім перевернути і випікати ще близько 5-7 хвилин.
5. Коли коржі без дріжджів в домашніх умовах готові, дати їм небагатьох охолонути на решітці і можна подавати до столу. Варто зауважити, що вони хороші як гарячі, так і холодні.