Короп з лимоном в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете швидко і смачно приготувати рибку, короп з лимоном в духовці - відмінний варіант. Ніжний і соковитий, він чудово просочується смаком і ароматом цитрусових. Чудова ідея на кожен день!
Щоб у рибки була більш апетитна скоринка, я рекомендую змастити її невеликою кількістю майонезу. Як "подушки" дуже зручно використовувати свіжу зелень.
- Короп - 1 штука
- Лимон - 1/2 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Рибку насамперед промийте, при необхідності очистіть і як слід обсушити паперовим рушником. Підготуйте інші інгредієнти.
На лист фольги викладіть промиту і обсушену зелень. У мене пучок петрушки і гілочка розмарину. Зверху викладіть кілька скибочок лимона.
Рибу посоліть і поперчіть з усіх боків. Зробіть на спинці кілька надрізів.
Змастіть коропа майонезом, в надрізи вставте скибочки лимона. Трохи зелені і лимона помістіть всередину рибки.
Сформуйте з фольги конвертик з високими бортиками. Викладіть на деко і відправте в розігріту до 190 градусів духовку.
Запікайте до рум'яної скоринки протягом 30-35 хвилин.
Смачного!