Короп в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Короп в духовці - це дуже ароматна і соковита риба. Таке блюдо не соромно подати на святковий стіл, але і до сімейної вечері воно також буде до речі. Завдяки достатку спецій короп дуже смачний.
Якщо вам цікаво, як приготувати коропа в духовці, то просто прочитайте цей рецепт. Риба надзвичайно корисна для здоров'я. Медики радять вживати її в їжу хоча б два рази на тиждень. Вона багата йодом, білком і фосфором, які так необхідні для організму.
- Короп - 1, 5 кілограма
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Олія соняшникова - 60 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Лист лавровий - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
Насамперед приготуйте маринад для риби. Для цього візьміть невелику піалочку і влийте в неї рослинне масло без запаху. Всипте до маслу сушений орегано. Часник очистіть і натріть на дрібній тертці. Також додайте його до маслу і ретельно все перемішайте.
У сковороду влийте рослинне масло і розігрійте його на плиті. Морква поскоблите ножем, вимийте і натріть на крупній тертці. Цибулю очистіть і нарубати кубиками, якомога дрібніше. Підготовлені овочі викладіть в сковорідку і обсмажити до м'якості.
Тушку коропа попатраєте, вимийте і видаліть зябра. Зробіть поперечні надрізи з одного боку тулуба. Потім збризніть рибу лимонним соком і натріть заздалегідь підготовленим маринадом.
Тепер вам необхідно нафарширувати рибку. У черево риби покладіть пасеровану цибулю та моркву. Також додайте трохи свіжої петрушки і лаврового листа. У розрізи на тулуб вкладіть часточки лимона і томата. Викладіть рибу на застелений пергаментом деко і запікайте в духовці близько години при ста вісімдесяти градусах.