Короп, фарширований капустою і ікрою
(покроковий рецепт з фото)
Смачна риба з цікавою начинкою - приготувати таку зовсім не складно. Зате на столі буде майже "царський блюдо", яке однаково доречним буде і на святковому, і на повсякденному столах.
Таке блюдо часто зустрічається в меню рибних ресторанів. Проте варіант, як приготувати сазан, фарширований капустою і ікрою, дуже просто. Перед вами простий рецепт, завдяки якому ви самостійно без особливих зусиль зможете зробити це блюдо. Пробуйте, і смачною вам рибки!
- Короп - 2-2, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Капуста - 200-300 грам (квашена або свіжа)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки(2 ложки - для начинки, 1 - змастити деко)
- Ікра свіжа - 150 грам (ікра будь-якої риби)
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Приправа до риби - 1 Чайна ложка (приправа без солі)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сметана або майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Морква - 1-2 штук (якщо ви готуєте зі свіжої капусти - разом з цибулею підсмажте моркву)
Чистимо рибу від луски, голову можна відрізати, якщо вирішили залишити - видаліть зябра. Потім розрізаємо сазана не по череву, а по спині. І через цей розріз видаляємо нутрощі. Добре промиваємо рибу, підсушують паперовим рушником і натираємо сумішшю солі і рибних приправ, скроплюємо лимонним соком.
Цибуля чистий, дрібно рубаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до легкого золотистого кольору.
Додаємо до цибулі квашену капусту і тушкуємо практично до готовності.
Тепер додамо до капусти ікру, звільнену від плівок. Додаємо мелений перець, якщо треба - сіль. Обсмажуємо все разом до тих пір, поки ікра повністю не поміняє колір.
Фаршируємо рибу приготовленої начинкою.
Деко застилає фольгою. Змащуємо її олією. Викладаємо на деко рибу. Зверху фаршированого сазана змащуємо або рослинним маслом, або сметаною, або майонезом. Запікаємо приблизно 1, 5 години при температурі 180 градусів.