Рецепт Короп, фарширований капустою і ікрою фото

Короп, фарширований капустою і ікрою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Капуста, Короп
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви з начинкою

Смачна риба з цікавою начинкою - приготувати таку зовсім не складно. Зате на столі буде майже "царський блюдо", яке однаково доречним буде і на святковому, і на повсякденному столах.

Таке блюдо часто зустрічається в меню рибних ресторанів. Проте варіант, як приготувати сазан, фарширований капустою і ікрою, дуже просто. Перед вами простий рецепт, завдяки якому ви самостійно без особливих зусиль зможете зробити це блюдо. Пробуйте, і смачною вам рибки!

  • Короп - 2-2, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Капуста - 200-300 грам (квашена або свіжа)
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки(2 ложки - для начинки, 1 - змастити деко)
  • Ікра свіжа - 150 грам (ікра будь-якої риби)
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Приправа до риби - 1 Чайна ложка (приправа без солі)
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Сметана або майонез - 2-3 Ст. Ложок
  • Морква - 1-2 штук (якщо ви готуєте зі свіжої капусти - разом з цибулею підсмажте моркву)
короп, фарширований капустою і ікрою - фото крок 1
Чистимо рибу від луски, голову можна відрізати, якщо вирішили залишити - видаліть зябра. Потім розрізаємо сазана не по череву, а по спині. І через цей розріз видаляємо нутрощі. Добре промиваємо рибу, підсушують паперовим рушником і натираємо сумішшю солі і рибних приправ, скроплюємо лимонним соком.
короп, фарширований капустою і ікрою - фото крок 2
Цибуля чистий, дрібно рубаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до легкого золотистого кольору.
короп, фарширований капустою і ікрою - фото крок 3
Додаємо до цибулі квашену капусту і тушкуємо практично до готовності.
короп, фарширований капустою і ікрою - фото крок 4
Тепер додамо до капусти ікру, звільнену від плівок. Додаємо мелений перець, якщо треба - сіль. Обсмажуємо все разом до тих пір, поки ікра повністю не поміняє колір.
короп, фарширований капустою і ікрою - фото крок 5
Фаршируємо рибу приготовленої начинкою.
короп, фарширований капустою і ікрою - фото крок 6
Деко застилає фольгою. Змащуємо її олією. Викладаємо на деко рибу. Зверху фаршированого сазана змащуємо або рослинним маслом, або сметаною, або майонезом. Запікаємо приблизно 1, 5 години при температурі 180 градусів.

Схожі рецепти