Корейська морква
(покроковий рецепт з фото)
Простий і смачний овочевий салат, який можна подати як самостійне блюдо, в якості одного з інгредієнтів до салату або інших страв. Розповідаю вам, як приготувати корейську моркву.
Можна використовувати набір готових спецій, які продаються в магазині, а можна зробити цей набір самостійно. Салат потрібно деякий час наполягати, щоб спеції просочили овочі. До столу його подають холодним. Морква можна натерти на спеціальній тертці або нарізати тонкими брусочками.
- Морква - 1 кілограм
- Оливкова олія - 0, 5 склянки
- Оцет - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Набір готових спецій для салату по-корейськи - 1 штука (пакетик)
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Перець мелений - За смаком
1. Насамперед очистіть моркву і вимийте її, потім натріть на спеціальній тертці для корейської моркви.
2. Викладіть овочі у велику миску або в каструлю з кришкою.
3. У мисочку налийте оливкова олія, оцет, сіль, набір спецій, цукор, мелений чорний перець, подрібнені зубчики часнику.
4. Влийте суміш спецій в каструлю до моркви і перемішайте (краще руками). Накрийте салат кришкою і відправте його в холодильник на 10 годин.
5. Подавайте охолоджений салат, можна прикрасити гілочкою зелені.