Копитцями
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Копитки або картопляні галушки - ця страва, яке дуже популярно в Білорусії, Польщі та Литві! Всесезонно, ситно і смачно! Сподобається як дітлахам, так і дорослим. Спробуйте!
Опис приготування:
Мої діти з задоволенням їдять копитки зі сметаною або маслом. Але якщо ви замовте це блюдо в якому-небудь ресторані в Польщі, то вам без сумніву подадуть його з грибним соусом. Дуже-дуже смачно! Беріть на замітку, а я розповім вам, як приготувати копитки. До речі, назва копитки пішло від слова копитце, адже готові галушки, дійсно, нагадую копитця.
- Картопля - 500 грам
- Борошно - 100 грам (або скільки візьме)
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля помийте, очистіть, відваріть і розімніть в пюре.
Борошно просійте в миску, додайте пюре. Перемішайте.
Потім додайте яйце, знову перемішайте і посоліть за смаком.
Якщо потрібно, поступово додайте в масу борошно, щоб отримати м'яке тісто.
Розділити тісто 4 частини, з кожної частини сформуйте ковбаску.
Розріжте на порції, приблизно по 1-1, 5 см завтовшки.
Опускайте копитки в підсолену киплячу воду і варіть 3 хвилини після того, як спливуть на поверхню. Відразу, як будете опускати в каструлю, помішуйте, щоб не прилипали до дна.
Смачного!