Конвертики з лаваша з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Прийшов в гості до тітки, встиг тільки зняти куртку з чобітьми і помити руки, а мене вже чекала смачна і гаряча закуска, зроблена за рецептом, як приготувати конвертики з лаваша з шинкою і сиром.
Загалом весь процес не займе більше 15-20 хвилин, що дуже зручно і економно. Такі конвертики тепер роблю самостійно. Готую їх на святковий стіл і до сніданку, а також беру з собою на роботу. Можна зробити їх з іншою начинкою, але такий варіант мене підкорив своєю швидкістю.
- Лаваш - 1 штука
- Сир - 200 грам
- Шинка - 200 грам
- Часник - 1 зубчик
- Масло рослинне - За смаком (для обсмажування)
1. Тонкий лаваш розрізаю на невеликі квадратики, з яких буду згортати конвертики.
2. Твердий сир подрібнюю на крупній тертці, шинку нарізаю дрібними шматочками, часник чищу і натираю на дрібній тертці, ретельно перемішую масу.
3. Квадратик з лаваша викладаю на стіл, умовно розділяю його на частини, і викладаю начинку на одну.
4. Повертаю лаваш конвертиком, то ж проробляю і з іншими квадратиками.
5. Сковороду з соняшниковою олією ставлю на вогонь, викладаю конвертики і обсмажую з двох боків до рум'яної скоринки.
6. Процес обсмажування займає всього 2-3 хвилини, а то і менше. Викладаю конвертики на тарілку і гарячими подаю до столу.