Рецепт Консервовані груші фото

Консервовані груші
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вишуканий десерт - консервовані груші. У власному соку, до речі. Відмінно виглядає така груша під шоколадом або залита яскравим Сиропчик. Блюдо для тих, хто обожнює десерти і рахує калорії.

Опис приготування:

Пропоную свій рецепт консервації груш у власному соку. Для цього підійдуть щільні, злегка недозрілі груші. Такі груші ви отримаєте, якщо зірвете їх прямо з гілки. Інгредієнти рецепта розраховані на одну літрову банку.

Як приготувати консервовані груші?

1. Груші промийте. Гострим ножем тонким шаром зніміть шкірку, розріжте груші наполовину, видаліть насіння і плодоніжки. Можна консервувати половинками, а можна нарізати на тонкі скибочки. Мій рецепт як раз для тонких скибочок.

2. У підготовлені простерилізовані сухі банки щільно укладіть груші. Присипте цукром і додайте столову ложку води. Якщо бажаєте, можете меленою корицею припорошити.

3. Банки щільно закрийте і ставте в каструлю з гарячою водою для стерилізації. Оптимальна температура - 70 градусів. Літрову банку стерилізують протягом півгодини. Потім банки переверніть догори дном і залиште в такому положенні до охолодження. Зберігайте в темному прохолодному місці.

Консервована груші не тільки ідеально підходить в якості самостійного десерту, але і як начинка для пирога або булочок, а також для прикраси випічки.

Смачного!

  • Груші - 4-6 штук
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 1 Ст. Ложка
Пропоную свій рецепт консервації груш у власному соку. Для цього підійдуть щільні, злегка недозрілі груші. Такі груші ви отримаєте, якщо зірвете їх прямо з гілки. Інгредієнти рецепта розраховані на одну літрову банку.

Як приготувати консервовані груші?

1. Груші промийте. Гострим ножем тонким шаром зніміть шкірку, розріжте груші наполовину, видаліть насіння і плодоніжки. Можна консервувати половинками, а можна нарізати на тонкі скибочки. Мій рецепт як раз для тонких скибочок.

2. У підготовлені простерилізовані сухі банки щільно укладіть груші. Присипте цукром і додайте столову ложку води. Якщо бажаєте, можете меленою корицею припорошити.

3. Банки щільно закрийте і ставте в каструлю з гарячою водою для стерилізації. Оптимальна температура - 70 градусів. Літрову банку стерилізують протягом півгодини. Потім банки переверніть догори дном і залиште в такому положенні до охолодження. Зберігайте в темному прохолодному місці.

Консервована груші не тільки ідеально підходить в якості самостійного десерту, але і як начинка для пирога або булочок, а також для прикраси випічки.

Смачного!

Схожі рецепти