Консерви з качки
(покроковий рецепт з фото)
Тушонку можна заготовити з будь-якого птаха, але найсмачнішою вважається з качки. Тушонку з качки можна подавати з кашами, картоплею, макаронами, хлібцями або додавати в супи.
Краще вже приготувати тушонку в мультиварці. М'ясо, приготоване в ній, виходить особливо ніжним. Та й будь-який hlopot, заклали м'ясо в чашу і залишили на 4 годину. Отже, дивіться рецепт, як приготувати тушонку з качки.
- Качка - 2-3 кілограм
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець духмяний горошок - 5 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
Качку випатрати, відріжте гузку, шию. Вимийте, обсушити.
М'ясо зніміть з кісток, наріжте на шматочки розміром 2х2 см.
Мультиварку включите в режимі "гасіння" з 4 годину. У чашу складіть м'ясо, запашний перець, лавровий лист, сіль. Влийте 1/2 склянки води. Закрийте кришку.
Після звукового сигналу вимкніть мультиварку.
Тушковане м'ясо розкладіть по стерилізованим банкам, залийте гарячим жиром, закатати чистими кришками, остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте в прохолодному місці.
Смачного!