Компот зі слив
(покроковий рецепт з фото)
Компот зі слив - смачний і багатьма улюблений напій, який можна заготовити на цілий рік вперед. Куди менш шкідлива і смачніша альтернатива сокам і компотів з магазину.
Думаю, компот зі слив в зайвому представлення не потребує. Кожен з нас напевно пробував сливовий компот і знає, що з себе представляє цей традиційний російський напій. Зливи в наших широтах ростуть чудово, тому гріх не заготовити з них ось такий простий у приготуванні, але дуже смачний напій. Взимку дістаєш банку сливового компоту, наливаєш - брат, як смачно. У магазині такого не купиш.
- Слива - 500 грам
- Цукор - 350 грам
- Вода - 3 L
Гарненько промиваємо нашу сливу, перевіряємо на предмет наявності сторонніх субстанцій - листочків, гілочок і ін.
Розкладаємо сливи по стерилізованих трилітровим банкам - так, щоб сливи займали трохи менше половини обсягу банки.
Наливаємо в банки окріп - стільки, щоб вода повністю покривала сливи. Даємо постояти хвилин 10-15.
Потім воду з банок зливаємо назад в каструлю.
Доводимо до кипіння, потім додаємо в киплячу сливову воду цукор. Кип'ятимо до тих пір, поки не розчиниться цукор.
Одержаний сироп знову розливаємо по банках. Час, що залишився в банках простір заповнюємо звичайним окропом.
Закочує банки кришками, перевертаємо, вкутуємо ковдрою і залишаємо на 1-2 дня, по закінченню яких банки можна буде відправити на зберігання в підвал, кладовку, льох або інше відповідне місце.
Зберігатися компот може як мінімум рік, а то і більше. Подавати охолодженим.