Компот з ранеток
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете балувати себе взимку і навесні ягідним і фруктовим смаком, то компоти стануть відмінним варіантом, щоб це зберегти. Недарма наші бабусі так люблять заготовки! Спробуйте приготувати!
Сьогодні ми з вами розберемо, як приготувати компот з ранеток. І навіть зваримо асорті зі слив і яблук. Напій виходить красивого, благородного кольору. Він має трохи кислий присмак, а в цілому виходить дуже солодким. Пропорції в моєму рецепті розраховані на одну літрову банку. Так що збільшуйте все на ваш розсуд.
- Цукор - 100 грам
- Яблука ранетки - 150 грам
- Слива - 150 грам
Яблука помийте, зробіть по 4 проколу в кожному (зубочисткою). З слив видаліть кісточки.
Банку для компоту промийте і простерилизуйте. Кришки простерилизуйте 3 хвилини. Фрукти укладіть в банку.
Залийте все окропом, залиште постояти на 15 хвилин.
Рідина з банки злийте в каструлі. Додайте до неї цукор. Проваріть все до стану сиропу. Потім залийте його назад в банку.
Закупорте кришкою і залиште остигати (догори дригом). Приємною дегустації!