Компот з ранеток на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пропонуємо господиням додати в свою записну книжку цікавий рецепт, як приготувати компот з ранеток на зиму. Мабуть, це найпростіший спосіб приготування. Виходить смачно і освіжаюче!
Солодкі і маленькі фрукти ідеально підходять для приготування компоту, їх можна не розрізати, а цілком помістити в банку. Фрукти солодкі, тому цукру для приготування багато не потрібно, хоча любителям солодша він не зіпсує смак. До компоту можна додавати і інші фрукти, тоді його смак стане ще більш насиченою і цікавіше. Дивимося рецепт, пробуємо приготувати самі!
- Ранетки - 1 кілограм
- Цукор - 1 Склянка (на банку обсягом 3 L)
- Вода - 2, 5 L
1. У каструлю наливаємо воду, ставимо її на вогонь, чекаємо, коли вода закипить.
2. Перебираємо яблука, для компоту потрібні тільки стиглі і небиті фрукти. Промиваємо їх під проточною водою, хвостики за бажанням можна видалити, але можна і залишити.
3. Моєму банки теплою водою з гірчицею або содою. Обов'язково стерилізуємо банки і кришки. Можна зробити це традиційно на пару, а можна поставити в духовку або мікрохвильовку.
4. Третю частину банки заповнюємо яблуками.
5. Заливаємо в банки окріп, накриваємо кришкою і залишаємо так на п'ятнадцять хвилин. Зливаємо з банок сироп назад в загальну каструлю, додаємо до смаку цукор, доводимо його до кипіння.
6. Гарячим сиропом заливаємо банки, закочує їх кришками. Ми залишаємо остигати при кімнатній температурі на кілька днів, після чого прибираємо в комору.