Рецепт Компот з ранеток на зиму фото

Компот з ранеток на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Напої , Компоти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 40 хв.

Пропонуємо господиням додати в свою записну книжку цікавий рецепт, як приготувати компот з ранеток на зиму. Мабуть, це найпростіший спосіб приготування. Виходить смачно і освіжаюче!

Опис приготування:

Солодкі і маленькі фрукти ідеально підходять для приготування компоту, їх можна не розрізати, а цілком помістити в банку. Фрукти солодкі, тому цукру для приготування багато не потрібно, хоча любителям солодша він не зіпсує смак. До компоту можна додавати і інші фрукти, тоді його смак стане ще більш насиченою і цікавіше. Дивимося рецепт, пробуємо приготувати самі!

  • Ранетки - 1 кілограм
  • Цукор - 1 Склянка (на банку обсягом 3 L)
  • Вода - 2, 5 L
компот з ранеток на зиму - фото крок 1
1. У каструлю наливаємо воду, ставимо її на вогонь, чекаємо, коли вода закипить.
компот з ранеток на зиму - фото крок 2
2. Перебираємо яблука, для компоту потрібні тільки стиглі і небиті фрукти. Промиваємо їх під проточною водою, хвостики за бажанням можна видалити, але можна і залишити.
компот з ранеток на зиму - фото крок 3
3. Моєму банки теплою водою з гірчицею або содою. Обов'язково стерилізуємо банки і кришки. Можна зробити це традиційно на пару, а можна поставити в духовку або мікрохвильовку.
компот з ранеток на зиму - фото крок 4
4. Третю частину банки заповнюємо яблуками.
компот з ранеток на зиму - фото крок 5
5. Заливаємо в банки окріп, накриваємо кришкою і залишаємо так на п'ятнадцять хвилин. Зливаємо з банок сироп назад в загальну каструлю, додаємо до смаку цукор, доводимо його до кипіння.
компот з ранеток на зиму - фото крок 6
6. Гарячим сиропом заливаємо банки, закочує їх кришками. Ми залишаємо остигати при кімнатній температурі на кілька днів, після чого прибираємо в комору.

Схожі рецепти