Джем з ранеток
(покроковий рецепт з фото)
Джем з ранеток, відрізняється від звичайного яблучного, в першу чергу, звичайно, своїм смаком. Ранетки або райські яблучка, терпкіші, але саме це робить цей джем таким особливим!
Приготувати джем з ранеток можна як на зиму, розклавши по стерилізованим баночках, так і просто як доповнення до домашньої випічки. Інгредієнти прості, та й готувати джем дуже легко. Для приготування можна використовувати не тільки найкращі та зрілі яблучка. Підійдуть навіть злегка недостиглі ранетки або плоди з м'якими бочками або плямами, адже готувати ми будемо ці ласощі з уже нарізаних яблук. Сам джем виходить не тільки корисний, але і дуже смачний! Беріть на замітку!
- Ранетки - 1 кілограм (вага в очищеному вигляді)
- Цукор - 500 грам
- Вода - 100 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Ранетки дуже маленькі і чистити їх досить складно. Цей етап самий виснажливий. Яблука необхідно вимити, вирізати серцевину і нарізати шматочками.
Перекладіть нарізані яблучка в підходящу ємність, додайте воду і цукор.
Поставте на невеликий вогонь і помішуйте до повного розчинення цукру. Потім після закипання варіть яблука на дуже слабкому вогні близько 15-20 хвилин.
Залишилося подрібнити яблука блендером до однорідного стану. Якщо блендера немає, то доведеться протерти їх через сито.
Отримане пюре поставте на вогонь, доведіть до кипіння, після чого відразу зніміть з плити.
Джем з ранеток готовий. Можна закочувати його на зиму або подавати на стіл. У мене із зазначеної кількості яблук вийшло дві баночки по 450 мл. І ще залишилося трохи на пробу.
Вдалих заготовок!