Рецепт Джем з ранеток фото

Джем з ранеток
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня , Грецька кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл
Джеми, Заготовки

Джем з ранеток, відрізняється від звичайного яблучного, в першу чергу, звичайно, своїм смаком. Ранетки або райські яблучка, терпкіші, але саме це робить цей джем таким особливим!

Приготувати джем з ранеток можна як на зиму, розклавши по стерилізованим баночках, так і просто як доповнення до домашньої випічки. Інгредієнти прості, та й готувати джем дуже легко. Для приготування можна використовувати не тільки найкращі та зрілі яблучка. Підійдуть навіть злегка недостиглі ранетки або плоди з м'якими бочками або плямами, адже готувати ми будемо ці ласощі з уже нарізаних яблук. Сам джем виходить не тільки корисний, але і дуже смачний! Беріть на замітку!

  • Ранетки - 1 кілограм (вага в очищеному вигляді)
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
джем з ранеток - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
джем з ранеток - фото крок 2
Ранетки дуже маленькі і чистити їх досить складно. Цей етап самий виснажливий. Яблука необхідно вимити, вирізати серцевину і нарізати шматочками.
джем з ранеток - фото крок 3
Перекладіть нарізані яблучка в підходящу ємність, додайте воду і цукор.
джем з ранеток - фото крок 4
Поставте на невеликий вогонь і помішуйте до повного розчинення цукру. Потім після закипання варіть яблука на дуже слабкому вогні близько 15-20 хвилин.
джем з ранеток - фото крок 5
Залишилося подрібнити яблука блендером до однорідного стану. Якщо блендера немає, то доведеться протерти їх через сито.
джем з ранеток - фото крок 6
Отримане пюре поставте на вогонь, доведіть до кипіння, після чого відразу зніміть з плити.
джем з ранеток - фото крок 7
Джем з ранеток готовий. Можна закочувати його на зиму або подавати на стіл. У мене із зазначеної кількості яблук вийшло дві баночки по 450 мл. І ще залишилося трохи на пробу.
джем з ранеток - фото крок 8
Вдалих заготовок!

Схожі рецепти