Коливо
(покроковий рецепт з фото)
Коливо - це каша, яку варять із пшеничних зерен, ячменю або рису. Його поливають медом, прикрашають родзинками і цукатами. За православним традиціям коливо подають як поминальне блюдо.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати коливо. Мій рецепт не зовсім традиційний, але зате готується швидко і просто. За бажанням полбу ви можете замінити на пшеничні зерна. Замість фінікового сиропу можна взяти мед або цукор. За традицією коливо приносять до церкви в п'ятницю першого тижня Великого посту.
- Polba - 1/2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Мак - 1-2 Ст. Ложок
- Соеве молоко - 100 мілілітрів
- Сироп фініковий - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - 10 грам
- Sushenaya Cranberries - 10 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Ізюм залийте гарячою водою, потім злийте воду. Якщо журавлина жорстка, її теж можна промити в воді.
Мак залийте гарячою водою. Коли вода охолоне, злийте воду, додайте 1-2 ст.Л. Чистої води і розітріть мак товкачем.
Полбу промийте, залийте чистою водою і поставте на середній вогонь. Додайте щіпку солі. Варіть приблизно 20 хвилин на повільному вогні.
Коли каша майже звариться, влийте соєве молоко і варіть до готовності, постійно помішуючи.
В кінці додайте в кашу родзинки, журавлину, мак і солодкий сироп. Перемішайте.
Смачного!