Knafe
(покроковий рецепт з фото)
Knafe - це східний десерт, який зародився в палестинському місті Наблус. Це було одне з основних страв кухні колишньої Османської імперії в Східному Середземномор'ї.
Десерт"Knafe" простий у приготуванні. Буде потрібно лише вправність в перевертанні його на сковороді. Так як тісто ніжне, крихке і розсипчасте, то необхідно акуратно з ним поводитися.
- Testo kadaif - 400 грам
- Цукати - 100 грам
- Сир - 250 грам (пастоподібний)
- Лимон - 1 штука (середнього розміру)
- Цукор - 200 грам(100 грам - в начинку, 100 грам - в сироп)
- Вода - 200 мілілітрів

Підготуйте необхідні інгредієнти.
Тісто кадаіф необхідно розморозити.
Тісто кадаіф необхідно розморозити.

Сир пробийте з цукром занурювальним блендером.

Додайте 1 грам лимонної цедри, цукати і перемішайте.

Розморожене тісто кадаіф розподіліть на волокна. І за допомогою ножиць наріжте подрібніше.

Зваріть сироп. Розчиніть у воді цукор, додайте сік лимона і дайте прокипіти, але не уварюйте.

Розділіть візуально тісто на дві частини. Першу частину викладіть в сковороду (діаметр 26-28 см.). Утрамбуйте.

Далі розподіліть начинку.

Зверху закрийте другою частиною тіста. Придавите долонею.
Поставте на плиту, на малий вогонь. Готуйте до рум'яної скоринки знизу.
Поставте на плиту, на малий вогонь. Готуйте до рум'яної скоринки знизу.

Якщо низ підрум'яниться, то за допомогою тарілки, переверніть кнафе і обсмажте з іншого боку до готовності.

Готовий гарячий кнафе полийте сиропом. Дайте просочитися протягом двох годин.

Десерт готовий. Смачного!