Klubnika з маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Літо, панове. Яка чудова пора. Тепло. Не потрібно купувати вітаміни в аптеці, їх повно на прилавках. Це ягоди, ягоди і ще раз ягоди. Зараз саме час ароматної і найніжнішої полуниці.
Чого тільки не можна приготувати з цієї чудової ягоди. Всілякі десерти і напої, салати і торти, коктейлі та морозиво. Пригощайтеся і насолоджуйтеся. На ваш суд чудовий десерт «Полуниця з маскарпоне». Ніжний аромат. Красиво, смачно і дуже нескладно приготувати.
- Маскарпоне - 500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 100-150 грам
- Полуниця - За смаком
- Лимон - За смаком
- Печиво - За смаком
1. Я спеціально не сказала, скільки конкретно потрібно полуниці, лимона і печива. Берете по-своєму смаку, і вас вийде саме ваш десерт з незабутнім своїм смаком. Тепер починаємо готувати. Приготуємо жовтковий крем. Що, жовтковий, тому що яєчні білки нам не знадобляться. В окрему миску розбийте яєчні жовтки і додайте цукор. Збивайте до тих пір, поки маса не стане густою і однорідною. Поставте миску на водяну баню і прогрівайте масу. При цьому постійно збивайте її міксером. Коли маса прогріється, накрийте посуд плівкою і поставте його остуджувати.
2. В іншій мисці добре розімніть виделкою сир маскарпоне.
3. Змішайте сир з жовтковим кремом і трохи збийте його міксером на найменшій швидкості вашого міксера.
4. У полуниці видаліть хвостики і промийте її. Покладіть ягоду в блендер і трохи перейдіть її. Тільки не до пюре, а щоб полуниця була розмолоти в великі шматочки. Збризніть полуницю лимонним соком і присипте 1-2 ложки цукру. Качалкою розкришите печиво. Повинна вийти крихта.
5. У заздалегідь підготовлені креманки покладіть крем на одну третину. Зверху шар полуниці і знову крем.
6. Зверху обсипте десерт крихтою печива і приберіть в холодильник хвилин на 20. Десерт готовий. Радуйте своїх близьких чудовим витвором.