Кисіль з вівса
(покроковий рецепт з фото)
Унікальний за своєю корисності кисіль, який необхідно пити регулярно для зміцнення здоров'я. Рецепт киселю з вівса - увазі всіх, хто піклується про своє здоров'я!
Наші предки регулярно вживали вівсяний кисіль, але з часом це блюдо пішло на задній план. А даремно! адже овес - це комора вітамінів і корисних елементів. Про старих рецептах ми з вами згадуємо тільки коли ніякі таблетки і ліки не допомагають. Давайте навчимося готувати справжній кисіль з вівса за класичним російській рецептом і будемо завжди здорові. Отже, приступаємо.
1. Сушимо зерна вівса і розтираємо їх. Бажано це робити дерев'яним товкачем.
2. Заливаємо подрібнені зерна водою і ставимо в тепле місце на добу-півтора.
3. Розмішуємо наш настій і проціджуємо. Вичавлюємо вівсяну лушпиння і викидаємо.
4. Очищаємо волоські горіхи і подрібнюємо їх.
Проціджений рідина ставимо на плиту і, коли вона добре прогріється, додаємо горіхи.
5. Варимо все час помішуючи. Даємо кипіти до тих пір, поки не кисіль не почне густіти.
6. Знімаємо з плити і розливаємо по глибоких тарілках або гурткам.
Є такий кисіль можна кому як сподобається - з вершками, молоком або просто так.
Їжте і будьте здорові!
- Овес - 2 склянки
- Вода - 4 склянки
- Грецькі горіхи - 50 грам
1. Сушимо зерна вівса і розтираємо їх. Бажано це робити дерев'яним товкачем.
2. Заливаємо подрібнені зерна водою і ставимо в тепле місце на добу-півтора.
3. Розмішуємо наш настій і проціджуємо. Вичавлюємо вівсяну лушпиння і викидаємо.
4. Очищаємо волоські горіхи і подрібнюємо їх.
Проціджений рідина ставимо на плиту і, коли вона добре прогріється, додаємо горіхи.
5. Варимо все час помішуючи. Даємо кипіти до тих пір, поки не кисіль не почне густіти.
6. Знімаємо з плити і розливаємо по глибоких тарілках або гурткам.
Є такий кисіль можна кому як сподобається - з вершками, молоком або просто так.
Їжте і будьте здорові!