Рецепт Хліб з вівса фото

Хліб з вівса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Вівсянка , Крупи
Дієтичне харчування
На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дуже ароматний і корисний домашній хліб, приготований з цільних зерен вівса. А в результаті додавання в тісто вівсяної муки грубого помелу хліб набуває приємний колір і злегка пухку структуру.

Опис приготування:

Хліб з вівса не володіє такою ж легкістю і м'якістю, як пшеничний, але тим не менш, його обов'язково варто спробувати, адже він виходить неймовірно смачним, пружним, злегка розсипчастим і дуже корисним.

  • Вода - 200 мілілітрів
  • Зерна вівса - 50 грам
  • Борошно вівсяне - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 80-100 грам
  • Дріжджі сухі - 7-10 грам
  • Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
  • Сіль кухонна - 1 Чайна ложка
хліб з вівса - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні продукти для приготування хліба з вівса.
хліб з вівса - фото крок 2
Воду доведіть до кипіння і залийте нею зерна, залиште їх для набухання і розм'якшення на 10-15 хвилин.
хліб з вівса - фото крок 3
За допомогою блендера ретельно подрібніть розм'якшений овес разом з водою. В результаті повинна вийти однорідна кашоподібна маса.
хліб з вівса - фото крок 4
Додайте цукор і сухі дріжджі в підготовлену вівсяну масу, переконавшись, що вона має невисоку температуру (повинна бути приємно теплою).
хліб з вівса - фото крок 5
Залиште вівсяну масу з дріжджами на 5-7 хвилин до появи пінної"шапочки" .
хліб з вівса - фото крок 6
Додайте в майбутнє тісто сіль і просіяне вівсяну муку, перемішайте ложкою.
хліб з вівса - фото крок 7
Частинами введіть в тісто просіяне борошно і замісити м'яке тісто.
хліб з вівса - фото крок 8
Готове тісто для хліба з вівса виходить пластичним, злегка важкуватим. Залиште його в теплому місці під рушником на 25-35 хвилин.
хліб з вівса - фото крок 9
Тісто добре підніметься, а на його поверхні з'являться невеликі тріщинки.
хліб з вівса - фото крок 10
Обімніть підійшло тісто і сформуйте з нього хліб довільної форми, розмістіть виріб на деку, застеленому пергаментом або спеціальним килимком.
хліб з вівса - фото крок 11
Помістіть хліб з вівса в нерозігріті духовку і встановіть температуру 180 градусів. Випікайте його протягом 40-50 хвилин до золотистого кольору і легкого розтріскування поверхні.
хліб з вівса - фото крок 12
Дайте готовій випічці охолонути, після чого насолоджуйтеся смачним і корисним домашнім хлібом!

Схожі рецепти