Кисіль з малини
(покроковий рецепт з фото)
Кисіль з малини відмінно втаязикє спрагу і навіть зміцнює організм корисними речовинами. Розповім, як його приготувати.
Приготувати кисіль з малини нескладно, найскладніше тут - домогтися потрібної густоти. Якщо будете чітко слідувати цим рецептом з фото, то у вас кисіль буде правильною густоти. Я більше люблю охолоджений малиновий кисіль, проте деяким до душі тепленький. Як би там не було, в сезон малини цей кисіль - просто незамінний засіб для боротьби зі спрагою і просто дуже смачний напій.
- Малина - 400 грам
- Вода - 1 літр
- Цукор - 1 Склянка
- Картопляний крохмаль - 60 грам
Спершу вам необхідно перетерти через сито малину - так, щоб не було кісточок.
Далі всипаємо в воду один стакан цукру, ставимо цю справу на вогонь, кип'ятимо.
Беремо півсклянки холодної води, розводимо в ньому картопляний крохмаль. Якщо візьмете гарячу воду - крохмаль згорнеться в грудочки, тому використовуйте тільки холодну.
У киплячий цукровий сироп опускаємо наш розчинений крохмаль і перетерту малину.
Варимо ще 3-5 хвилин, поки не загусне. Усе, кисіль готовий - його можна або охолодити, або подавати теплим.