Кіш з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Кіш - це відкритий пиріг, родом з Франції. Начинка може бути будь-який, але вона неодмінно повинна бути залита яєчно-молочною сумішшю. Випічка дуже смачна і ситна, відмінно підійде для чаювання!
Розповім, як приготувати киш з вишнею. Взагалі не важливо які ви будете використовувати ягоди або навіть фрукти. З начинкою сміливо можете експериментувати. Пиріг виходить ніжний, ароматний, буквально тане в роті! Побалуйте своїх близьких!
- Вишня - 400 грам
- Крем - 200 грам
- Борошно - 170 грам
- Сир - 150 грам (сухий, будь-якої жирності)
- Вершкове масло - 150 грам (або маргарину)
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 8 Ст. Ложок
- Крохмаль - 2-3 Ст. Ложок
- Ванілін - 1 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибоку миску насипте борошно, додайте нарізане кубиками масло, сіль і 1 ст.Л. Цукру.
Швидко перетріть руками все до стану крихт.
Додайте сухий сир і одне яйце.
Замісити тісто, сформуйте куля, загорніть його в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом вишню добре промийте і видаліть з неї кісточки. Якщо вишня заморожена, то попередньо необхідно розморозити її та злийте виділилася сік.
Для заливки з'єднайте сметану, два яйця, цукор, що залишився, крохмаль і ванілін. Збийте все ретельно міксером або віночком.
Тісто дістаньте і розподіліть його по змащеній маслом формі для запікання, у мене діаметр 27 см. Сформуйте руками високі бортики і наколи дно виделкою.
Зверху на тісто викладіть рівномірно всю вишню.
Залийте вишню приготовленої заливкою. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
Готовий киш з вишнею трохи остудіть, а потім наріжте і подавайте до столу.
Смачного!