Kilk промитого Посо
(покроковий рецепт з фото)
У народі кільку називають "срібло Балтики" і не дарма. Якщо ви купуєте рибку на ринку, то зверніть увагу, як вона переливається на сонечку. Я ніколи встояти не можу і купую, щоб посолити.
Рецепт настільки простий, що його подужає і починаюча господиня. Зауважу один момент, якщо для вас розсіл занадто солоний, просто злийте частина і додайте кип'яченої води. Смак нормалізується.
- Kilkee - 500 грам
- Вода - 600 мілілітрів
- Сіль - 3 Ст. Ложки (без гірки)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком

Підготуйте необхідні інгредієнти.

В сотейник налейте воду, додайте сіль, цукор, спеції і закип'ятіть. Круто Розсіл.

Поки охолоджується розсіл, підготуйте кільку. Добре промийте і дайте стекти воді. Перекладіть в глибоку чашу і залийте розсолом. Закрийте тарілкою / кришкою і поставте гніт, приберіть в прохолодне місце на добу.

Рибка готова. Зберігати її можна в розсолі. Подавайте з ароматним маслом і ріпчастою цибулею. Смачного!