Kiʙinaj
(покроковий рецепт з фото)
Kiʙinaj, що означає "гребінці" - це дуже смачні литовські пиріжки з м'ясом, мають татарське коріння. Сьогодні я навчу їх вас готувати. Результат вас точно порадує.
Приготувати кібінай дуже просто, покрокова інструкція з фотографіями і описом вам на допомогу. Результат - чудово гарний, сім'я буде задоволена. М'ясо повинно бути з невеликим жирком, якщо воно пісне, то можна в начинку додати трохи сала або вершкового масла.
- М'ясо - 550 грам (свинина і яловичина)
- Крем - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 150 грам (охолоджене)
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Цибуля - 1 штука
- Чорний мелений перець - 5 грам
- Борошно - 450 грам
- Крижана вода - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
У миску для замішування тіста просійте борошно, додайте сіль, цукор, змішайте.
Додайте порізане шматочками охолоджене вершкове масло, перетріть в крихту з борошном.
Додайте яйця, сметану і влийте 1 столову ложку оцту, замістити тісто.
Довго тісто не вимішують, щоб не тануло масло і не розвивало клейковину. Пиріжки повинні бути розсипчасті. Перекладіть тісто в пакет і приберіть на 30 хвилин в холодильник.
Наріжте цибулю і м'ясо дрібними шматочками, саме наріжте, а не перекрутити в м'ясорубці, від цього залежить смак пиріжків. Додати сіль, поперчіть, додайте пару столових ложок крижаної води, добре промісити, як би відбиваючи м'ясо.
Готове тісто розділити на рівні шматочки, podkatayte, у мене вийшло 12 штук вагою по 70 грам. Пиріжки повинні бути досить великими.
Присипте стіл борошном, розкачайте тісто в корж, на один край коржі викладіть м'ясну начинку.
Защипніть пиріжок, добре опрацювати защип, щоб при випіканні не витікав бульйон.
Прикрасьте защип характерною "кіскою", пиріжок за формою повинен бути схожий на півмісяць.
Викладіть пиріжки на лист для випічки, змастіть "бовтанку" з яєчного жовтка і молока. Випікайте при температурі 200 градусів 40 хвилин.
Подавайте кібінай гарячими, втім, вони однаково хороші і холодними, з м'яким розсипчастим тестом і смачною соковитою м'ясною начинкою, це обов'язково треба пробувати!