Рецепт Kiʙinaj фото

Kiʙinaj
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Литовська кухня
Борошно, М'ясо
Пісні страви, Роздільне харчування
На полуденок
Випічка, Пиріжки

Kiʙinaj, що означає "гребінці" - це дуже смачні литовські пиріжки з м'ясом, мають татарське коріння. Сьогодні я навчу їх вас готувати. Результат вас точно порадує.

Приготувати кібінай дуже просто, покрокова інструкція з фотографіями і описом вам на допомогу. Результат - чудово гарний, сім'я буде задоволена. М'ясо повинно бути з невеликим жирком, якщо воно пісне, то можна в начинку додати трохи сала або вершкового масла.

  • М'ясо - 550 грам (свинина і яловичина)
  • Крем - 100 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 150 грам (охолоджене)
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Цибуля - 1 штука
  • Чорний мелений перець - 5 грам
  • Борошно - 450 грам
  • Крижана вода - 2 Ст. Ложки
Kiʙinaj - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
Kiʙinaj - фото крок 2
У миску для замішування тіста просійте борошно, додайте сіль, цукор, змішайте.
Kiʙinaj - фото крок 3
Додайте порізане шматочками охолоджене вершкове масло, перетріть в крихту з борошном.
Kiʙinaj - фото крок 4
Додайте яйця, сметану і влийте 1 столову ложку оцту, замістити тісто.
Kiʙinaj - фото крок 5
Довго тісто не вимішують, щоб не тануло масло і не розвивало клейковину. Пиріжки повинні бути розсипчасті. Перекладіть тісто в пакет і приберіть на 30 хвилин в холодильник.
Kiʙinaj - фото крок 6
Наріжте цибулю і м'ясо дрібними шматочками, саме наріжте, а не перекрутити в м'ясорубці, від цього залежить смак пиріжків. Додати сіль, поперчіть, додайте пару столових ложок крижаної води, добре промісити, як би відбиваючи м'ясо.
Kiʙinaj - фото крок 7
Готове тісто розділити на рівні шматочки, podkatayte, у мене вийшло 12 штук вагою по 70 грам. Пиріжки повинні бути досить великими.
Kiʙinaj - фото крок 8
Присипте стіл борошном, розкачайте тісто в корж, на один край коржі викладіть м'ясну начинку.
Kiʙinaj - фото крок 9
Защипніть пиріжок, добре опрацювати защип, щоб при випіканні не витікав бульйон.
Kiʙinaj - фото крок 10
Прикрасьте защип характерною "кіскою", пиріжок за формою повинен бути схожий на півмісяць.
Kiʙinaj - фото крок 11
Викладіть пиріжки на лист для випічки, змастіть "бовтанку" з яєчного жовтка і молока. Випікайте при температурі 200 градусів 40 хвилин.
Kiʙinaj - фото крок 12
Подавайте кібінай гарячими, втім, вони однаково хороші і холодними, з м'яким розсипчастим тестом і смачною соковитою м'ясною начинкою, це обов'язково треба пробувати!

Схожі рецепти