Khychiny
(покроковий рецепт з фото)
Khychiny - це кавказька коржик з начинкою. Найчастіше начинка складається з м'яса, картоплі або сиру. Вважається, що чим тонше розгорнуті коржі, тим вони смачніші. Дивіться як приготувати хичіни.
Хичіни - це щось середнє між пиріжками, млинцями і коржами з начинкою. Будучи родом з Північного Кавказу, як і багато страв, прийшли звідти, хичіни неймовірно смачні і ситні. Вважається, що чим тонше розгорнуті хичіни, тим вони смачніші. Саме в тонкому розкачування і полягає головний секрет приготування цієї страви.
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 200 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Картопля - 500 грам
Поставте варити картоплю до готовності.
Всипте борошно в глибоку і широку миску. До неї додайте соду.
Влийте поступово воду і замісити тісто ложкою.
Коли тісто перестане прилипати до ложки домесіте його руками.
Натріть сир на крупній тертці.
Відварену картоплю пам'ятаєте, приправити сіллю, додайте сир і перемішайте.
Розділіть тісто на шість рівних шматочків. Так само поступите і з начинкою.
Кожен шматочок тіста посипте борошном, розімніть в невелику коржик, покладіть в центр начинку.
Краї коржі зверху защипите.
Переверніть кульку тіста з начинкою "швом" вниз. Розкочуйте його акуратно в широку коржик.
Обсмажуйте з двох сторін до золотистого кольору.
Складайте стопкою, обов'язково промазуйте кожен коржик вершковим маслом. Смачного!