Кетчуп зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно відкрила для себе дуже вдалий рецепт кетчупу. Дякую зливу, які входять до складу соусу, він виходить більш густий і солодкуватий. Процес приготування дуже простий, дивіться!
Загляньте в мій рецепт, я розповім вам, як приготувати кетчуп зі сливами. Сорт слив має величезне значення, потрібні тільки солодкі сливи, стиглі. Не використовуйте аличу, вона після варіння стає дуже кислому, кетчуп не врятує навіть цукор. Зливи багаті на пектин, тому соус у міру охолодження буде добре загустевать, в процесі варіння повинно залишитися дві третини початкового об'єму. Вихід - 800 г.
- Помідор - 2 кілограма
- Зливи - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 30 мілілітрів
- Часник - 3-4 зубчиків
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте продукти, ретельно вимийте помідори і сливи, цибуля і часник очистіть.
Помідори поріжте на четвертинки, пропустіть через соковижималку для томатів, це дозволить прибрати шкірку і насіння з кетчупу.
У слив видаліть кісточки, цибулю порізати на четвертинки і подрібніть.
У томатний сік покладіть сливи з цибулею. Перемішайте і поставте каструлю на вогонь. Варіть без кришки 1 час.
Через годину маса уварюється на третину приблизно. Не забувайте періодично перемішувати кетчуп, щоб він не пристав до дна каструлі. Додайте спеції, сіль, цукор, оцет, дрібно нарізаний часник. Проваріть ще 10-15 хвилин.
Готовий кетчуп зі сливами розлийте гарячим по стерильним банкам і закрутіть кришками. Переверніть догори дном і залиште остигати. Через добу кетчуп можна прибрати в прохолодне місце для тривалого зберігання. Відкриті банки зберігайте тільки в холодильнику!