Рецепт Кетчуп зі сливами фото

Кетчуп зі сливами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Помідор , Цибуля , Слива
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Літні
Заготовки , Соуси , Консервація , Кетчуп
Кількість порцій: 20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Нещодавно відкрила для себе дуже вдалий рецепт кетчупу. Дякую зливу, які входять до складу соусу, він виходить більш густий і солодкуватий. Процес приготування дуже простий, дивіться!

Опис приготування:

Загляньте в мій рецепт, я розповім вам, як приготувати кетчуп зі сливами. Сорт слив має величезне значення, потрібні тільки солодкі сливи, стиглі. Не використовуйте аличу, вона після варіння стає дуже кислому, кетчуп не врятує навіть цукор. Зливи багаті на пектин, тому соус у міру охолодження буде добре загустевать, в процесі варіння повинно залишитися дві третини початкового об'єму. Вихід - 800 г.

  • Помідор - 2 кілограма
  • Зливи - 800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Оцет 9% - 30 мілілітрів
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
кетчуп зі сливами - фото крок 1
Підготуйте продукти, ретельно вимийте помідори і сливи, цибуля і часник очистіть.
кетчуп зі сливами - фото крок 2
Помідори поріжте на четвертинки, пропустіть через соковижималку для томатів, це дозволить прибрати шкірку і насіння з кетчупу.
кетчуп зі сливами - фото крок 3
У слив видаліть кісточки, цибулю порізати на четвертинки і подрібніть.
кетчуп зі сливами - фото крок 4
У томатний сік покладіть сливи з цибулею. Перемішайте і поставте каструлю на вогонь. Варіть без кришки 1 час.
кетчуп зі сливами - фото крок 5
Через годину маса уварюється на третину приблизно. Не забувайте періодично перемішувати кетчуп, щоб він не пристав до дна каструлі. Додайте спеції, сіль, цукор, оцет, дрібно нарізаний часник. Проваріть ще 10-15 хвилин.
кетчуп зі сливами - фото крок 6
Готовий кетчуп зі сливами розлийте гарячим по стерильним банкам і закрутіть кришками. Переверніть догори дном і залиште остигати. Через добу кетчуп можна прибрати в прохолодне місце для тривалого зберігання. Відкриті банки зберігайте тільки в холодильнику!

Схожі рецепти