Кесарі
(покроковий рецепт з фото)
"кесарів розтин" - шафрановий десерт з манної крупи, Індійська кухня. Як приготувати "кесарі"? Дуже легко і просто! Заходьте в гості, розповім рецепт. Маленьким дітям дуже сподобається додавання родзинок.
Вам знадобиться манка, цукор і трохи чудовою східної спеції, шафран. Шафран добувають з красивого і ніжного первоцвіту, крокусу. Шафран має цілющі властивості. Корисний при лікуванні серцево-судинної системи, запальних процесів ясен, втоми і т. П.
Подають "кесарі" до обіду або в якості самостійного десерту до чаю.
Готуйте з задоволенням!
- Крупа манна - 100 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Шафран - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки (з верхом)
- Кешью - 12 штук
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні продукти.
Молоко доведіть до кипіння. Додайте цукор і шафран, розмішайте. За бажанням можна додати тертий корінь імбиру.
Поки молоко закипає, розтопіть масло, додайте манку.
Помішуючи, готуйте 2-3 хвилини.
Влийте шафранове молоко, ретельно розмішайте, готуйте 5 хвилин.
Горішки кешью злегка обсмажте на сухій сковороді. Додайте родзинки і горіхи в кесарі, перемішайте. Викладіть в плоску форму, розрівняйте і залиште на 1 годину для застигання.
Перед подачею наріжте на порційні шматочки. Смачного!