Кельтська бріош
(покроковий рецепт з фото)
Повітряні, м'які і дуже смачні булочки! Коли я побачила рецепт, мені сподобалася формування булочок, там симпатично виглядають ці трояндочки. І спробувавши, зрозуміла, що вони найніжніші! дивіться рецепт.
Якщо ви любите свіжу і ароматну випічку, тоді вам сюди! Я розповім чудовий рецепт, який сподобається всім без винятку, це - "кельтская бріош "! Приготувати такі булочки не складе особливих труднощів, формування легка і не вимагає особливих навичок, просто розкачайте тонко тісто, як на вареники, видавіть його стаканчиком і скрутіть в рулетики. Кожен рулетик розріжте на 2 частини, це два готових квіточки, яким залишилося лише розправити пелюстки і змастити білком. Випікайте від 15 до 25 хвилин, температура 170 градусів. Ну от і все, тепер ви знаєте, як приготувати "кельтську бріош "! хай щастить!
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Дріжджі свіжі - 21 грам (якщо сухі - 7 г)
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Молоко - 140 мілілітрів
- Цукор - 60 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Масло rafinirovannoe - 70 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
- Кориця мелена - 1-2 чайних ложок
- Цукор - 2 чайних ложки (додатково)
- Яєчний білок - 0, 5 штуки (для змазування булочок)
1. Підготуйте все необхідне. Приступимо!
2. Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього з'єднаєте тепле молоко з дріжджами, жовтками, чайною ложкою цукру і двома столовими ложками борошна. Дочекайтесь появи пінки, потім всипте цукор, розчиніть його.
3. Додайте щіпку солі, ванільний цукор.
4. Додайте більшу частину борошна, рослинне масло і почніть замішувати тісто спочатку ложкою, потім руками. Не додавайте багато борошна, тісто має бути легким і некрутим!
5. Накрийте серветкою тісто і залиште в теплі на 40 хвилин.
6. Коли тісто підійде, осадіть його руками, розкачайте тонко в пласт, товщина 0, 5 см. Склянкою (діаметр - 8 см) видавіть кружечки.
7. Обведіть один одного.
8. Обережно поверніть в рулетик.
9. Гострим сухим ножем розріжте рулетик на дві частини.
10. Розправте пелюстки двох квіточок. І продовжуйте роботу над рештою.
11. Частина булочок можна зробити з корицею і цукром. Для цього покладіть три кружечка внахлест один на одного, притрусіть цукром і корицею.
12. Поверніть в рулет, розріжте на дві квіточки, розправте пелюстки.
13. Застеліть деко пергаментом, сформуйте булочку з трьох квіточок, притискаючи трішки їх один до одного. Змастіть яєчним білком. Надішліть в духовку на 15-20 хвилин, температура 170 градусів. Останні 5 хвилин я пекла в режимі гриль + конвекція.
14. Булочки готові. Час регулюйте під свою духовочку.
15. Остудіть булочки, притрусіть цукровою пудрою і пробуйте!
16. Смачного!