Кекс з сухофруктами в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кекс з сухофруктами в мультиварці обов'язково стане прикрасою вашого столу. Випічка виходить з яскраво вираженим смаком, це прекрасна альтернатива торту або пирога. Спробуйте спекти кекс і ви!
Якщо вам цікаво, як приготувати кекс з сухофруктами в мультиварці, то цей рецепт - саме те, що вам потрібно. Він виглядає святково і нарядно. Відмінний варіант для Різдвяного столу!
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор коричневий - 115 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Сухофрукти - 600 грам (родзинки, вишня, журавлина, чорнослив, фініки, цукати)
- Херес - 1 Склянка
- Мигдаль - 50 грам (міндалние пелюстки)
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка (мелена)
- Кардамон - 1/2 чайних ложки
- Горіх мускатний - 1/4 чайних ложки
- Гвоздика - 1/4 чайних ложки (мелена)
- Цедра апельсина - 2 чайних ложки
Сухофрукти ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Насипте їх в скляну банку, влийте в неї склянку хересу і закупорте кришкою. Поставте банку з сухофруктами в холодильник. Дотримуйтеся вимог їх кілька днів, періодично струшуючи банку. Весь алкоголь повинен вбратися в сухофрукти.
Візьміть п'ять чайних ложок коричневого цукру і мигдаль, помістіть інгредієнти в ступку і ретельно потовчіть. Якщо у вас є кавомолка, то можете зробити це в ній.
Борошно просійте через сито, щоб вона наситилася киснем і кекс вийшов пишним і розсипчастим. Додайте до борошна розпушувач для тіста, потім - спеції і прянощі: кардамон, мускатний горіх, корицю, гвоздику.
В окремому посуді за допомогою міксера або блендера збийте вершкове масло (яке попередньо краще розтопити в мікрохвильовці) з цукром, поки маса не побіліє і не збільшиться в розмірі. Потім вбийте яйця і знову збивайте.
У чисту суху посуд викладіть сухофрукти, які маринувалися в Хересі. Візьміть чотири столові ложки борошна зі спеціями і присипте нею сухофрукти. Ретельно все перемішайте.
До яєчно-масляною масою додайте сухофрукти з борошном, потім - товчений з цукром мигдаль, цедру апельсина і всю решту борошна. Замісити тісто. Це потрібно робити швидко, так, щоб тісто не осіло.
Чашу мультиварки змастіть будь-яким маслом. Це може бути і вершкове, і будь-яку рослинну, головне, щоб воно було без запаху. Викладіть тісто в чашку мультиварки і виставите її в режим "випічка" на півтори години. Коли кекс приготується, остудіть його і подавайте на стіл.