Кекс з сухофрукамі
(покроковий рецепт з фото)
Кекси - смачна випічка, знайома нам з дитинства. Пропоную рецепт все того ж улюбленого кексу, але з новими складовими. Випічка виходить дуже ніжною, а змінивши начинку, повчає новий смак.
Кекс з сухофруктами - відмінна домашня випічка. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати цю традиційну випічку з новими віяннями. Сухофрукти і ягоди можна взяти будь-які, які вам до душі. Якщо попередньо замочити їх в солодкому лікері, то у кексу з'явиться цікава нотка (звичайно, за уязика, що кекс печеться тільки для дорослих). В оригінальному рецепті використовується насіння Чіа, але я частенько додаю мак замість них. Йогурт в рецепті надає ніжність випічці, а якщо взяти його з фруктовим наповнювачем, то кекс виходить і трохи іншим за смаком. Просто, швидко і дуже смачно. Смачного!
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 175 грам
- Цукор коричневий - 180 грам (можна і білий)
- Яйце - 3 штуки
- Апельсиновий сік - 30 мілілітрів
- Цедра апельсина - 3 Ст. Ложки
- Йогурт - 4 Ст. Ложки
- Чорнослив - 50 грам
- Журавлина - 50 грам
- Насіння Чіа - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
- Пелюстки мигдалю - 4 Ст. Ложки
- Ізюм - 30 грам
- Cointreau - 40 мілілітрів (або солодкий лікер)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Вершкове масло кімнатної температури поріжте невеликими шматочками. Додайте цукор і збийте до білого.
Не припиняючи збивати, додайте яйця, щоб вони увійшли в тісто.
Додайте цедру і ванільний цукор. Перемішайте все до однорідності.
Додайте йогурт, апельсиновий сік. І почніть всипати борошно, невеликими порціями. Тісто має вийти гладким і однорідним.
Всипте насіння Чіа. Все перемішайте.
Сухофрукти і журавлину замочіть в лікері на 30 хвилин. Потім обваляйте їх у борошні і додайте в тісто.
Вставте тісто в форму, посипте мигдальними пелюстками і сушеними апельсинами.
Надішліть в духовку розігріту до 180 градусів на 25 хвилин.