Кекс з ананасом
(покроковий рецепт з фото)
Кекс з ананасом - дуже м'який десерт з вологою текстурою, який чудово поєднується з чаєм або кавою. Як на мене, ананас створений саме для того, щоб класти його в кекси
У цьому рецепті я готувала маленькі кекси з ананасом, тому що не було підходящої формочки для випікання. А так - можна спекти і один великий кекс з ананасом, рецепт той же. Ананасові кекси виходять дуже ніжними і м'якими, головне - вчасно дістати їх з духовки і не пересушити. Бажаю удачі і кулінарних успіхів
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Крем - 250 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Шматочки ананаса (свіжого або консервованого) - 400 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - - Щепоток
Змішуємо і збиваємо яйце, сметану, цукор і масло.
Додаємо сіль, борошно і розпушувач. Знову збиваємо.
Потім додаємо в суміш кубиками нарізані ананаси і подрібнені горіхи. Гарненько перемішуємо.
Беремо формочки для запікання, наповнюємо їх масою. Випікаємо 20-25 хвилин при 200 градусах.
Готово!