Кекс простий на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Один з улюблених пирогів, який частенько печу до чаю або до приходу гостей. Розповім, як приготувати кекс простий на молоці. Він виходить м'який і дуже смачний, можна зберігати його кілька днів.
Можна зробити пиріг з пшеничного борошна, цільнозерновий або вівсяної. Можна зробити велику порцію пирога або скоротити кількість інгредієнтів. Змішайте спершу все сухі складові, в окремій мисці «мокрі», потім все змішайте і запікайте. Подавайте до столу вже остиглий пиріг.
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 2, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Банан - 2 штуки
1. Змішайте разом сухі складові: борошно, розпушувач і сіль, потім просійте.
2. Заздалегідь дістаньте з холодильника яйця, молоко. Розтопіть і остудіть вершкове масло, очистіть і розімніть в пюре банани, додайте до них ванільний екстракт.
3. У велику миску складіть яйця, молоко, вершкове масло, цукор, бананове пюре з ваніллю.
4. Гарненько змішайте всі складові в мисці.
5. Додайте сухі складові до тих, що вже в мисці.
6. Перемішайте все з допомогою віночка або міксера, переконайтеся, щоб не було грудочок.
7. Форму для випічки застеліть пергаментом, потім вилийте в неї рідке тісто.
8. Надішліть пиріг в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин, потім остудіть пиріг 10-15 хвилин.
9. Перекладіть пиріг на тарілку і повністю остудіть, а потім вже нарізайте його і подавайте.