Кекс домашній
(покроковий рецепт з фото)
Ось такий кекс можна частенько зробити до чаю, це відмінний варіант для повсякденного частування. Він м'який і ніжний всередині, з приємною кислинкою. Розповідаю, як приготувати кекс домашній.
Кекс готується на основі вершкового сиру, тому він дуже ніжний всередині. Приємну кислинку йому дають лимони, які можна замінити апельсинами. Готовий кекс перед подачею потрібно остудити. Ви можете зробити ще глазур або просочити кекс фруктовим сиропом.
- Вершкове масло - 220 грам
- Вершковий сир - 0, 5 склянки
- Цукор - 2, 5 склянки
- Яйця - 6 штук
- Борошно - 440 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Лимон - 5 штук
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
1
У чашу міксера викладіть м'яке вершкове масло, до нього додайте вершковий сир, цукор і гарненько все перемішайте.
2
Забивати по одному курячі яйця, додайте розпушувач, щіпку солі і потроху вводите пшеничне борошно.
3
Вимийте лимони і додайте в тісто сік 4 штук,
А цедру - одного. Все перемішайте і перекладіть у форму для випічки кексу.
А цедру - одного. Все перемішайте і перекладіть у форму для випічки кексу.
4
Розігрійте духовку до 160-170 градусів, випікайте кекс 60 хвилин, а потім ще залиште його в формі на 10-15 хвилин, щоб кекс добре охолов.
5
В іншій мисці змішайте сік одного лимона з цукровою пудрою. Перекладіть кекс з форми на тарілку і полийте приготовленої глазур'ю.