Домашній кекс
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого смачнішого домашньої випічки. Цей рецепт вже багато разів виручав мене, коли домашні вимагають смачної випічки. Можна зробити кекс до чаю, а також можна взяти його до друзів і родичів.
У рецепті використовую горіхи пекан, проте їх можна замінити волоськими горіхами або сумішшю різних. Готую кекс з глазур'ю, яка не тільки прикрашає, але і допомагає зберегти його вологим всередині. Такий кекс можна кілька днів зберігати, проте його до крихти з'їдають в перший же день.
- Вершкове масло - 460 грам(345 грам для тіста, 115 грам для глазурі)
- Цукровий пісок - 3 ¾ Склянок(3 склянки для тіста, ¾ склянки для глазурі)
- Яйця - 5 штук
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Екстракт ванілі - 2 Ст. Ложки(1 столова ложка для тіста, 1 столова ложка для глазурі)
- Бавовна - 1 Склянка
- Пекан - 2 склянки
- Вода - 2 Ст. Ложки
1. Змастіть форму вершковим маслом, потім посипте борошном і поверніть форму в різні боки, зайве струсіть на стіл.
2. Викладіть на деко пекан і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на кілька хвилин, slegka просушити.
3. Просійте борошно і з'єднайте її з розпушувачем, сіллю, содою.
4. Викладіть горіхи в чашу блендера, подрібніть їх.
5. Для тіста: в миску викладіть розм'якшене вершкове масло, додайте цукор і яйця, збивайте 10 секунд. Введіть борошняну суміш і перемішайте на низьких оборотах міксера. Влийте сколотини і збивайте ще 30 секунд, влийте ванільний екстракт.
6. Додайте подрібнені горіхи і перемішайте до утворення однорідної маси.
7. Викладіть тісто в заздалегідь підготовлену форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку, випікайте 65 хвилин.
8. Для глазурі: в сотейнику змішайте вершкове масло, цукор, воду і екстракт ванілі, надішліть на слабкий вогонь і варіть, але немає аргументів кипіння.
9. Дістаньте готовий кекс і проткніть його зубочистками по всій поверхні.
10. Вилийте приготовлену глазур і залиште торт до повного охолодження.