Картопляні зрази з начинкою з фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Зрази, картопляники або картопляні пиріжки з начинкою - це страва української кухні. Ця страва одне з моїх улюблених ще з дитинства. Розповім, як приготувати картопляні зрази з начинкою з фаршу.
Крім фаршу можна використовувати шматочки м'яса, а також гриби, сир із зеленню, інші овочі. Зрази подають гарячими до столу, можна зі сметаною або томатним соусом. Самі зрази можна зробити не тільки з картоплі, а також з каші і інших овочів, з яких можна зробити пюре.
- Картопля - 8-10 штук
- Фарш - 450 грам
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 0, 5 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Очистіть картоплю від шкірки і помийте її гарненько.
2. Викладіть картоплю в каструлю і залийте водою, додайте ложку солі і після закипання варіть до готовності.
3. Злийте воду з картоплі, потім розімніть його в пюре, потім змішайте з борошном і посоліть.
4. Викладіть готове пюре в миску і відкладіть на час приготування начинки.
5. Очистіть цибулю і наріжте його дрібно.
6. У сковороді розігрійте 2 ложки рослинної олії. Викладіть цибулю і обсмажте його до готовності.
7. В окремій мисці посоліть і поперчіть фарш, перемішайте.
8. Додайте фарш в сковороду до цибулі, перемішайте.
9. Готуйте фарш на слабкому вогні близько 20 хвилин.
10. Візьміть невелику кількість картоплі, сформуйте з нього корж. Викладіть по центру невелика кількість начинки.
11. Защипніть начинку, щоб сформувався пиріжок. На тарілку насипте крохмаль (можна борошно або панірувальні сухарі), обваляйте в ньому зрази.
12. Виконайте ті ж дії з рештою пюре і начинкою.
13. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть зрази на добре розігріту поверхню.
14. Обсмажуйте зрази з двох боків до золотистої скоринки.
15. Подавайте відразу після обсмажування. Смачного!