Картопляні мафіни
(покроковий рецепт з фото)
Щільна і ситна закуска, яку і в якості основного блюда подати не гріх - ці ситні картопляні маффіни з грибочками і куркою нікого не залишать байдужим. Дивіться і записуйте рецепт!
З картоплі можна зробити не тільки апетитні зрази або деруни, але і вельми смачні маффіни. Робити їх зручно в формочках для кексів (як в металевих, так і в силіконових). Для приготування картопляних маффинов необов'язково додавати курку або гриби, але вони маффіни явно не зіпсують, а тільки зроблять смачніше і ароматні. Особливо, якщо ви додасте сушені білі гриби.
- Борошно - 250 грам
- Яйця - 3 штуки
- Сир - 250 грам
- Грудка куряча - 1 штука
- Пюре картопляне - 500 грам
- Білі гриби - 50 грам (у мене сухі)
- Молоко - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курку поріжте дрібно. Гриби сухі замочіть в теплій воді.
Обсмажте шматочки курки на розігрітій з маслом сковороді.
Дрібно поріжте розмочені гриби.
Додайте гриби до курки, тушкуйте все разом хвилин 15 на невеликому вогні.
Поки курка з грибами обсмажується, зробіть картопляне тісто.
Для цього збийте яйця.
Для цього збийте яйця.
Додайте до яєць картопляне пюре.
Борошно просійте з розпушувачем і теж додайте до пюре. Потім влийте молоко і все перемішайте.
Борошно просійте з розпушувачем і теж додайте до пюре. Потім влийте молоко і все перемішайте.
Обсмажену курку з грибами теж додайте до картоплі.
А також додаємо сир тертий (трохи залиште для посипання).
Форми для маффінів змастіть маслом рослинним, заповніть їх на дві третини картопляної маси, посипте зверху сиром і кунжутом (за смаком).
Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Ось такі рум'яні мафіни у нас виходять!
Дуже смачно подавати їх зі сметаною або кетчупом. Смачного!