Картопляні котлети з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати картопляні котлети з капустою. Це ситне, але не дуже важке блюдо без м'яса, яке підійде для обіду або вечері. Ідеально для вегетаріанського харчування.
Подавайте котлетки під соусами, сметанним із зеленню або грибним.
За бажанням в начинку до цих котлеток можна додати натерту моркву або будь-які гриби. Крім цього, доповнити начинку з капусти з цибулею можна відвареними круто і подрібненими курячими яйцями.
Дуже добре такі котлети підходять до салатів зі свіжих овочів.
- Картопля - 5-7 штук (середнього розміру)
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 6 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Капуста білокачанна - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
Щоб приготувати картопляне тісто, зваріть очищену картоплю до готовності. Потім, поки він ще теплий, розімніть його толкушкой в пюре. Сюди ж додайте яйце, пшеничне борошно і дрібку солі. Все добре перемішайте.
Для начинки необхідно загасити капусту. Спочатку її потрібно нашаткувати, а ріпчаста цибуля очистити і дрібно нарізати. Потім капусту з цибулею треба обсмажити в сковороді на рослинній олії, щоб капуста стала м'якою і придбала золотистий колір. У начинку додайте трохи солі і чорного меленого перцю.
Картопляне тісто потрібно скачати в товсту трубочку. Щоб воно не прилипло до столу і рукам, насипте на нього трохи борошна. Тепер вийшла трубочку наріжте великими шматочками як показано на фото.
Кожен шматочок картопляного тіста перетворите в коржик руками і викладіть в кожну корж по ложці начинки з капусти. З начинки попередньо краще злити зайву рідину. Сформуйте котлетки і злегка присипте їх борошном.
У сковороді розігрійте олію. Викладіть на сковороду першу порцію котлеток і обсмажте їх до золотистої скоринки з кожного боку. Потім котлети викласти на паперовий рушник, щоб з них стік зайвий жир.