Рецепт Картопляні котлети з чорносливом фото

Картопляні котлети з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Чудовий рецепт пісного страви - картопляні котлети з чорносливом, в ньому зовсім немає яєць і жирів, крім рослинного масла. Чорнослив надає приємний смак і аромат. Просто і смачно!

Опис приготування:

1. Перед тим як приготувати картопляні котлети з чорносливом, підготуйте картопля і замочіть чорнослив.

2. Картопля почистіть і промийте. Варіть на середньому вогні, накривши каструлю кришкою. Додати сіль. Коли картопля звариться, злийте відвар в будь-який посуд. Потовчіть картоплю з додаванням відвару, але без масла.

3. Підготуйте картопляне тісто. Для цього в пюре поступово підсипати муку і перемішайте. Тісто не повинно бути крутим. Відставте його хвилин на 20.

4. Подрібніть в блендері часник і чорнослив з ложкою соняшникової олії.

5. З'єднайте подрібнений чорнослив, часник і картопляне тісто. При бажанні додайте трохи меленого перцю або улюблених спецій. Добре перемішайте.

6. Поставте сковорідку на середній вогонь. Сформуйте котлети. Обваляйте їх в сухарях для панірування або в манки. Обсмажуйте з кожного боку по черзі на розігрітому рослинному маслі. Коли котлети з чорносливом готові, подавайте їх із зеленню і овочами. Поливають їх сметаною і (або) томатним соусом.


  • Картопля - 7 штук
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 200 грам
  • Чорнослив - 200 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Манька - За смаком
1. Перед тим як приготувати картопляні котлети з чорносливом, підготуйте картопля і замочіть чорнослив.

2. Картопля почистіть і промийте. Варіть на середньому вогні, накривши каструлю кришкою. Додати сіль. Коли картопля звариться, злийте відвар в будь-який посуд. Потовчіть картоплю з додаванням відвару, але без масла.

3. Підготуйте картопляне тісто. Для цього в пюре поступово підсипати муку і перемішайте. Тісто не повинно бути крутим. Відставте його хвилин на 20.

4. Подрібніть в блендері часник і чорнослив з ложкою соняшникової олії.

5. З'єднайте подрібнений чорнослив, часник і картопляне тісто. При бажанні додайте трохи меленого перцю або улюблених спецій. Добре перемішайте.

6. Поставте сковорідку на середній вогонь. Сформуйте котлети. Обваляйте їх в сухарях для панірування або в манки. Обсмажуйте з кожного боку по черзі на розігрітому рослинному маслі. Коли котлети з чорносливом готові, подавайте їх із зеленню і овочами. Поливають їх сметаною і (або) томатним соусом.

Схожі рецепти