Картопляні котлети з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий рецепт пісного страви - картопляні котлети з чорносливом, в ньому зовсім немає яєць і жирів, крім рослинного масла. Чорнослив надає приємний смак і аромат. Просто і смачно!
1. Перед тим як приготувати картопляні котлети з чорносливом, підготуйте картопля і замочіть чорнослив.
2. Картопля почистіть і промийте. Варіть на середньому вогні, накривши каструлю кришкою. Додати сіль. Коли картопля звариться, злийте відвар в будь-який посуд. Потовчіть картоплю з додаванням відвару, але без масла.
3. Підготуйте картопляне тісто. Для цього в пюре поступово підсипати муку і перемішайте. Тісто не повинно бути крутим. Відставте його хвилин на 20.
4. Подрібніть в блендері часник і чорнослив з ложкою соняшникової олії.
5. З'єднайте подрібнений чорнослив, часник і картопляне тісто. При бажанні додайте трохи меленого перцю або улюблених спецій. Добре перемішайте.
6. Поставте сковорідку на середній вогонь. Сформуйте котлети. Обваляйте їх в сухарях для панірування або в манки. Обсмажуйте з кожного боку по черзі на розігрітому рослинному маслі. Коли котлети з чорносливом готові, подавайте їх із зеленню і овочами. Поливають їх сметаною і (або) томатним соусом.
- Картопля - 7 штук
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 200 грам
- Чорнослив - 200 грам
- Часник - 1 зубчик
- Манька - За смаком
2. Картопля почистіть і промийте. Варіть на середньому вогні, накривши каструлю кришкою. Додати сіль. Коли картопля звариться, злийте відвар в будь-який посуд. Потовчіть картоплю з додаванням відвару, але без масла.
3. Підготуйте картопляне тісто. Для цього в пюре поступово підсипати муку і перемішайте. Тісто не повинно бути крутим. Відставте його хвилин на 20.
4. Подрібніть в блендері часник і чорнослив з ложкою соняшникової олії.
5. З'єднайте подрібнений чорнослив, часник і картопляне тісто. При бажанні додайте трохи меленого перцю або улюблених спецій. Добре перемішайте.
6. Поставте сковорідку на середній вогонь. Сформуйте котлети. Обваляйте їх в сухарях для панірування або в манки. Обсмажуйте з кожного боку по черзі на розігрітому рослинному маслі. Коли котлети з чорносливом готові, подавайте їх із зеленню і овочами. Поливають їх сметаною і (або) томатним соусом.