Рецепт Картопляні коржі фото

Картопляні коржі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Картопля , Яйця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Страви з начинкою , Коржі
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Картопляні коржі - це просте домашнє блюдо, яке зможе приготувати кожен. Перевагою коржів є те, що всередину можна класти абсолютно будь-яку начинку. Виходить дуже ситно!

Опис приготування:

Неймовірно смачний і ситний вечеря - це картопляні коржі, приготовані в домашніх умовах. Тісто готується елементарно, а начинку можна додавати різну. Найпростіше класти всередину сир і зелень, але можна експериментувати і додавати помідори, маслини, сир і тд. Вдалого приготування!

  • Картопля - 700 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Сіль і перець - За смаком
  • Сир твердий - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Часник - За смаком
картопляні коржі - фото крок 1
Картопля варимо в мундирах. Очищаємо і розминаємо в пюре.
картопляні коржі - фото крок 2
Додайте яйце, сметану, сіль і перець.
картопляні коржі - фото крок 3
Засипаємо борошно.
картопляні коржі - фото крок 4
Змастіть руки рослинним маслом, замісіть тісто.
картопляні коржі - фото крок 5
Розділіть тісто на невеликі кульки.
картопляні коржі - фото крок 6
Розминаємо кожен кульку в коржик, зверху викладаємо начинку (тертий сир, подрібнена зелень і часник).
картопляні коржі - фото крок 7
Звертаємо краї коржика до середини.
картопляні коржі - фото крок 8
І знову розминаємо в коржик.
картопляні коржі - фото крок 9
Викладаємо коржі на деко, застелений папером для випічки.
картопляні коржі - фото крок 10
Кожен коржик змащуємо збитим яйцем і посипаємо кунжутом (по бажанню).
картопляні коржі - фото крок 11
Випікаємо коржі в духовці 15 хвилин, температура 190 градусів. Потім знижуємо температуру до 170 градусів і випікаємо ще 7-8 хвилин.
картопляні коржі - фото крок 12
Смачного!

Схожі рецепти