Рецепт Картопляні булочки фото

Картопляні булочки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно, Овочі, Картопля
ПП рецепти
На полуденок, На сніданок
Випічка, Булочки

Останнім часом я все рідше дивуюся незвичайним рецептами. Але бувають винятки. Іноді я не розумію, як можна було прийти до тієї чи іншої рецептурою. Я б сама не додумалася. Ось один такий рецепт.

Я дізналася про те, як приготувати картопляні булочки, і не повірила в те, що вони можуть бути солодкими. Але це дійсно так. Смак картоплі зовсім не відчувається. Вони виходять "пухнастими" і ніжними. Така випічка стане приємним доповненням до чаю. Дітям дуже подобається цей десерт, особливо якщо подати його з джемом.

  • Пюре картопляне - 150 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Борошно - 450 грам
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Вода - 80 мілілітрів
  • Молоко - 80 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Кунжут - За смаком
картопляні булочки - фото крок 1
Відваріть картоплю і пюріруйте його. Сіль, воду, цукор, молоко, вершкове масло нагрійте на водяній бані. Додайте масу до пюре і збийте міксером.
картопляні булочки - фото крок 2
Тепер в отриману суміш покладіть дріжджі, борошно, сіль. Замішайте тісто. Розділіть його на 18-20 кульок.
картопляні булочки - фото крок 3
Кожен шматочок розкачайте в коржик. Краї зберіть в центр. Покатайте тісто по столу долонею, щоб вийшов кульку.
картопляні булочки - фото крок 4
Форму для випічки змастіть маслом. Покладіть в неї кульки кругом. Залиште їх на півгодини, щоб тісто піднялося.
картопляні булочки - фото крок 5
Розігрійте духовку до 190 градусів. Випічку змастіть жовтком і обсипте кунжутом.
картопляні булочки - фото крок 6
Запікайте протягом 30 хвилин. Приємною дегустації!

Схожі рецепти