Картопляні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом я все рідше дивуюся незвичайним рецептами. Але бувають винятки. Іноді я не розумію, як можна було прийти до тієї чи іншої рецептурою. Я б сама не додумалася. Ось один такий рецепт.
Я дізналася про те, як приготувати картопляні булочки, і не повірила в те, що вони можуть бути солодкими. Але це дійсно так. Смак картоплі зовсім не відчувається. Вони виходять "пухнастими" і ніжними. Така випічка стане приємним доповненням до чаю. Дітям дуже подобається цей десерт, особливо якщо подати його з джемом.
- Пюре картопляне - 150 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукор - 50 грам
- Борошно - 450 грам
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Вода - 80 мілілітрів
- Молоко - 80 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кунжут - За смаком
Відваріть картоплю і пюріруйте його. Сіль, воду, цукор, молоко, вершкове масло нагрійте на водяній бані. Додайте масу до пюре і збийте міксером.
Тепер в отриману суміш покладіть дріжджі, борошно, сіль. Замішайте тісто. Розділіть його на 18-20 кульок.
Кожен шматочок розкачайте в коржик. Краї зберіть в центр. Покатайте тісто по столу долонею, щоб вийшов кульку.
Форму для випічки змастіть маслом. Покладіть в неї кульки кругом. Залиште їх на півгодини, щоб тісто піднялося.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Випічку змастіть жовтком і обсипте кунжутом.
Запікайте протягом 30 хвилин. Приємною дегустації!