Картопляне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Для коржів або пиріжків - просте і легке картопляне тісто. Його можна зробити швидко, воно не вимагає особливої підготовки, зате не розчарує в результаті! Рекомендую всім господиням на замітку!
Якщо у вас залишилося пюре, пропоную приготувати з нього легке картопляне тісто. Ви можете також приготувати свіже картопляне пюре, якщо є бажання. З такого тесту я зазвичай готую пиріжки, але можна зробити і звичайні картопляні коржі, адже тісто виходить досить універсальним. А начинкою може бути фарш з готового відвареного м'яса, яйця із зеленою цибулею або цибулю, обсмажений з морквою. Є місце для фантазії, щоб розгулятися.
- Картопля - 2-3 штук
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Відварене м'ясо - За смаком (для начинки )
Відваріть картоплю, приготуйте з неї пюре.
Потім в каструлі або великій мисці змішайте тепле пюре, яйце, борошно, замісіть тісто.
Потім в каструлі або великій мисці змішайте тепле пюре, яйце, борошно, замісіть тісто.
Сформуйте з тіста палять, поріжте його на шматочки. Розкачайте їх в коржики, викладіть в центр начинку. Начинка може бути абсолютно будь-який!
Тісто може липнути до рук, тому присипайте пиріжки або руки борошном.
Сформуйте пиріжки, ключка кінець робочого стола.
Розігрійте на сковороді рослинне масло.
Розігрійте на сковороді рослинне масло.
Обсмажуйте до рум'яного кольору з усіх боків.
Ось такими в розрізі вийшли пиріжки з яйцем.
Ось такими в розрізі вийшли пиріжки з яйцем.
Смачного!