Картопляне пюре з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний варіант картопляного пюре, воно просте в приготуванні, цікаве і оригінальне. Доступні продукти і яскраве, ніжне, майже повітряне і дуже смачне пюре з капустою у вас на вечерю готове.
Звичне і традиційне для нас картопляне пюре легко можна перетворити в абсолютно нове блюдо. Як, запитаєте ви? Та дуже просто! Пропоную вам простий рецепт приготування картопляного пюре з капустою. З простого і доступного набору інгредієнтів у вас вийде абсолютно нове і дуже смачна страва. Завдяки капусті, пюре виходить незвичайно ніжним і легким. Дітям картопляне пюре з капустою давайте без бекону.
- Картопля - 1 кілограм
- Капуста - 0, 5 кілограма
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Петрушка - 1/2 пучка
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Бекон - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
Чистимо картоплю від шкірки, моєму його і нарізаємо невеликими шматочками. Заливаємо водою, додаємо сіль за смаком і варимо до готовності (хвилин 15-20 після закипання).
Нарізаємо бекон великими шматочками, смажимо його до золотистого кольору на гарячій сковороді.
Далі шаткуємо або нарізаємо дрібно капусту? викладаємо її в сковороду, де смажився бекон (його перекладаємо на тарілку). Якщо жиру мало, то додайте 1 ст. Ложку вершкового масла.
Накриваємо сковороду кришкою, на маленькому вогні тушкуємо капусту 10 хвилин. Потім додаємо дрібно нарізану петрушку, сіль і перець за смаком.
У каструлю наливаємо молоко і додаємо дрібно нарізану зелену цибулю. Доводимо молоко до кипіння і відставляємо каструлю.
З картоплі робимо пюре, потроху додаючи молоко з цибулею.
Потім додаємо капусту, сіль і перець за смаком. Добре все перемішуємо. Викладаємо пюре в блюдо, прикрасивши дрібно нарізаним беконом і петрушкою. А в центр викладаємо шматочок вершкового масла.