Картопляне пюре в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Картопляне пюре дуже зручний гарнір. Чи не справедливість? Він дуже добре поєднується і з рибними, і з м'ясними, і курячими блюдами. І готувати його нескладно.
А якщо витратити ще, зовсім небагато, часу і приготувати картопляне пюре в духовці. Виглядати це блюдо буде вже зовсім по-іншому і смак у нього більш незвичайний, тому що ми додамо в нього часничок і сир.
- Картопля - 1 кілограм
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сир моцарела - 110 грам
- Твердий сир - 0, 5 склянки (в тертому вигляді )
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. Підготуємо всі необхідні нам продукти. Картоплю помити, почистити і нарізати кожну картоплину на 3-4 частини. Почистити часник. Твердий сир потрібно натерти на середній терці. Панірувальні сухарі змішайте з 2 ложками тертого сиру і перемішайте. Висипати цю суміш в окрему миску. Моцареллу розімніть вилкою. Всі компоненти підготували.
2. У каструлі закип'ятити воду, посоліть її і зваріть в ній картоплю і зубчики часнику до готовності. Додайте гаряче молоко і вершкове масло, і за допомогою блендера або толкушкой подрібніть його до стану пюре. Додайте розім'яту моцарелу і твердий сир, що залишився. Добре перемішайте і додайте за смаком сіль і перець.
3. Залишилося запекти пюре. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть туди картопляне пюре з добавками. У нас присипка вже готова з сухарів і тертого сиру. Присипаємо нею всю поверхню пюре і ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку. Не закриваючи кришкою форму випікаємо близько півгодини. На пюре повинна бути золотисто-коричнева скоринка. До цієї страви можна подати рибу, м'ясо або курку. Але, повірте, з салатом зі свіжих овочів вона теж буде дуже смачна.