Картопляна запіканка з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Картоплю можна приготувати по-різному, на його основі або з додаванням існують тисячі рецептів страв. Розповім, як приготувати картопляну запіканку з сиром, яку запікаю в духовці.
Таку запіканку можна приготувати з додаванням інших овочів, наприклад, томати, баклажани, кабачки. А також з м'ясом, тут підійде будь-який. Подавати таку страву можна гарячим або холодним. Картоплю для запіканки можна нарізати тонко ножем, але краще скористатися спеціальною насадкою кухонного комбайна, так набагато простіше і швидше.
- Картопля - 3-4 штук
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком
- Сир - 250 грам
- Вершкове масло - За смаком
1
Очистіть і вимийте картоплю, наріжте тонкими кружечками за допомогою ножа або кухонного комбайна.
2
Перелийте вершки (не менше 33% жирності) в чашу, додайте сіль, чорний мелений перець і перемішайте. Сир натріть на дрібній тертці.
3
Форму для випічки змастіть вершковим маслом, викладіть шар картоплі (близько 1 см) і посипте тертим сиром, полийте декількома ложками соусу.
4
Повторюйте ті ж дії, поки не закінчиться вся картопля. Верхній шар посипте більш щедрим шаром сиру.
5
Випікайте в розігрітій до 180-185 градусів духовці близько 60-70 хвилин до м'якості картоплі.